Atentat la Paris

Un agent de poli­ţie a fost ucis, iar alţi doi au fost răni­ţi grav, în urma unui inci­dent tero­rist care a avut loc pe bule­var­dul Champs Ely­se­es din Paris, au anu­nţat auto­ri­tă­ţi­le fran­ce­ze, care au indi­cat că ata­ca­to­rul a fost neu­tra­li­zat, rela­tea­ză pre­sa fran­ce­ză, scrie mediafax.ro.

Un indi­vid, care a fost închis timp de 15 ani pen­tru că a încer­cat să omoa­re trei per­soa­ne, inclu­siv doi poli­ţi­ş­ti, este con­si­de­rat drept pre­su­pu­sul autor al ata­cu­lui de la Paris, potri­vit site-ului coti­dia­nu­lui Le Pari­sien, citat de Medi­a­fax.

Publi­ca­ţia afir­mă că docu­men­te­le de înma­tri­cu­la­re ale vehi­cu­lu­lui uti­li­zat de ata­ca­tor sunt pe nume­le lui Karim C, un băr­bat în vâr­stă de 39 de ani, care în 2003 a fost con­dam­nat la 20 de ani de închi­soa­re după ce a încer­cat să uci­dă trei per­soa­ne. În 2005, sen­tinţa aces­tu­ia a fost redu­să cu cin­ci ani.

Poli­ţia fran­ce­ză efec­tu­ea­ză per­che­zi­ţii în ora­şul Che­l­les, din depar­ta­men­tul Siene-et-Marne, la domi­ci­li­ul pre­su­pu­su­lui autor.

Reţea­ua tero­ris­tă Stat Isla­mic a reven­di­cat, într-un comu­ni­cat difu­zat în cur­sul nopţii de joi spre vine­ri, ata­cul armat comis în cen­trul ora­şu­lui Paris, anu­nţă Insti­tu­tul ame­ri­can SITE, spe­cia­li­zat în moni­to­ri­za­rea site-urilor isla­mis­te.

Mesa­jul de reven­di­ca­re a fost trans­mis prin inter­me­di­ul agenţi­ei de şti­ri Amaq, apa­rţinând reţe­lei tero­ris­te Stat Isla­mic.

Potri­vit orga­ni­za­ţi­ei tero­ris­te sun­ni­te care a pro­cla­mat un „cali­fat” în regiu­ni ocu­pa­te în Siria şi Irak, ata­cul cu armă auto­ma­tă de la Paris a fost comis de isla­mis­tul Abu Yusuf, care ar fi cetă­ţean bel­gi­an.

„Auto­rul ata­cu­lui comis în zona Champs-Elysées, în cen­trul Pari­su­lui, este Abu Yus­sef al-Beljiki, un com­ba­tant al Sta­tu­lui Isla­mic”, pre­ci­zea­ză agenţia fun­damen­ta­lis­tă Amaq.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *