Principală  —  Ştiri   —   Astăzi este ultima de pentru…

Astăzi este ultima de pentru depunerea dosarelor la concursul pentru funcțiile vacante de membru al CSM

Astăzi este ultima zi în care doritorii de a se înscrie în concursul public pentru selectarea candidaților la funcțiile de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea Parlamentului. Despre acest lucru a anunțat Vasile Bolea, președintele Comisiei Juridice, numiri și imunități.

Potrivit lui Bolea, până astăzi, 19 februarie, au depus dosarele șapte persoane. Totodată, mâine, Comisia juridică va publica lista persoanele care au depus actele.

„Până la ora 17.00 așteptăm toți acei care vor să candideze pentru această funcție. Mâine după publicarea listei, Comisia și întreaga societate are la dispoziție cinci zile ca să se familiarizeze cu acești candidați”, a susținut Bolea.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la CSM a intrat în vigoare la 31 ianuarie 2020. Acesta prevede majorarea membrilor CSM de la 12 la 15. De asemenea, este prevăzută o nouă modalitate de selectare a membrilor CSM de către Adunarea Generală a Judecătorilor din rândul judecătorilor, iar în cazul în care survine interimatul funcției de președinte al CSM, acesta va fi asigurat de către decanul de vârstă din rândul membrilor judecători.