Principală  —  Ştiri   —   Andrei Năstase: În R. Moldova…

Andrei Năstase: În R. Moldova se instaurează o dictatură a mafiei

Liderul PPDA, Andrei Năstase este de părere că în R. Moldova se instaurează o dictatură a mafiei, de care va fi foarte greu de scăpat altfel decât prin proteste pașnice de mare amploare. Afirmația a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing de presă. 

„Plahotniuc a fost afectat de amploarea acestui miting. Mişcarea protestatară creşte, creşte revolta pentru un stat capturat, fără justiţie, fără locuri de muncă, iar asta îl deranjează pe Plahotniuc. Acum a decis să lovească în cel care, acum cinci ani a fost printre primii care a spus că Plahotniuc e marele rău. (…) În R. Moldova se instaurează o dictatură a mafiei, de care așa cum spun și alți politicieni, va fi foarte greu de scăpat altfel, altfel decât prin proteste pașnice de mare amploare”, a spus Năstase.

După protestul de ieri, 30 iulie,  Maia Sandu şi Andrei Năstase au invitat oamenii la un nou protest pe data de 17 septembrie, la ora 12.00, în PMAN.

Ieri,  oamenii s-au adunat la Parlament pentru a cere anularea legii privind sistemul electoral mixt. Ulterior, mulţimea a pornit într-un marş spre sediul PSRM şi PDM, precum şi cel al Ministerului Afacerilor Interne.

La 20 iulie curent, 74 de deputați au votat pentru schimbarea sistemului electoral, iar peste câteva ore, această lege a fost promulgată de șeful statului, Igor Dodon. Pe 21 iulie, legea a apărut în Monitorul oficial. Mai mulți oficiali europeni și-au manifestat îngrijorarea față de decizia Parlamentului R. Moldova de a implementa modificări ale sistemului electoral.   Pe 20 şi 21 iulie curent au avut loc proteste atât la Preşedinţie, cât şi la Parlament. Oamenii au cerut anularea votului mixt.