Amnesty International Moldova îngrijorată de indimidările la care au fost supuși jurnaliștii

Amnesty International Moldova este profund îngrijorată de intimidările la care au fost supuşi recent jurnaliştii şi unii reprezentanţi ai partidelor parlamentare. Totodată, organizația îndeamnă toate autoritățile statului să respecte normele de drept și convențiile internaționale și să nu comită abuzuri .

„Considerăm alarmantă inacţiunea forţelor de ordine faţă de intimidarea mass-mediei de către persoanele prezente în faţa instituţiilor publice”, se spune într-o declaraţie de presă.

„Ca urmare a ultimelor evenimente legate de şedinţele Parlamentului Republicii Moldova, Amnesty International Moldova îndeamnă partidele politice şi reprezentanţii organelor de drept să evite cu orice preţ destabilizarea situaţiei sociale şi politice din ţară. Facem apel către forţele de apărare a ordinii de drept să nu tolereze comportamentul agresiv faţă de jurnalişti şi să asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.

Amnesty International Moldova va continua să monitorizeze obiectiv şi independent derularea proceselor social-politice din Republica Moldova”, se mai spune în declaraţie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Amnesty nu poate a face decit bla-bla, fortele oricum vor face ce spune stapinu cari da de mincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *