Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Ambasadorii occidentali au părăsit…

VIDEO Ambasadorii occidentali au părăsit conferința ONU, când Lavrov a început să vorbească

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a intervenit la Conferinței ONU pentru Dezarmare, printr-un mesaj înregistrat. Acesta nu a putut fi prezent fizic la eveniment din cauza interdicțiilor de a călători. În semn de solidaritate cu Ucraina, ambasadorii UE și alți participanți la conferință au decis să părăsească camera, când a început adresarea lui Lavrov.

Lavrov era de așteptat să apară în persoană la Geneva, dar interdicțiile de călătorie au împiedicat acest lucru. Așa că într-un mesaj înregistrat, el a spus că Rusia este gata să vorbească despre stabilitate strategică cu SUA, dar a avertizat că Occidentul nu trebuie să ridice instalații militare în țările din fosta Uniune Sovietică.

El a părut, de asemenea, să ofere o nouă justificare a invaziei Rusiei în Ucraina, și anume pentru a împiedica Ucraina să dobândească arme nucleare.

În semn de solidaritate cu Ucraina, mulți ambasadori, inclusiv cei ai Regatului Unit, Germaniei, Australiei, Canadei, SUA și UE, au ieșit din sală în timp ce Lavrov a început să vorbească.


Lavrov urmează să vorbească în curând din nou, tot prin video și probabil preînregistrat, la Consiliul ONU pentru drepturile omului.