Principală  —  IMPORTANTE   —   Alerta cu bombă la Judecătoria…

Alerta cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a fost falsă: pe caz a fost inițiat un proces penal

UPDATE 10:15 Polițiștii anunță că în urma verificărilor efectuate de forțele de ordine la judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, alerta cu bombă nu s-a adeverit.

„Polițiștii nu au depistat obiecte suspecte sau explozibile. Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Ciocana au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea minciunoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani”, anunță Poliția.

Știrea inițială

Reprezentanții Poliției au fost sesizați, în dimineața zilei de 20 mai, că în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, este amplasat un obiect explozibil. Oamenii legii menționează că imediat au încercuit zona și au evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

În jurul orei 08:38, angajații Inspectoratului de Poliție Ciocana au fost sesizați prin intermediul serviciului unic 112, despre apelul făcut de un bărbat care a comunicat că în incinta Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana este amplasat un obiect explozibil.

Potrivit reprezentanților Poliției, forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

La fața locului sunt prezente toate serviciile specializate.