Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Acuzațiile pe care i le…

Acuzațiile pe care i le aduce DNA șefului celui mai important partid din România

Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților, liderul Partidului Social Democrat din România (PSD), despre care presa din România susține că ar controla din umbră activitatea Guvernului român, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Acesta este suspectat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri europene, fapte săvârșite în dosarul „Tel Drum” în calitate de președinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, informează DNA într-un comunicat. Pe cazul dat, procurorii anticorupție români au colaborat cu reprezentanții Oficiului european de luptă antifraudă (OLAF).

DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiulului european antifraudă (OLAF) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene. Potrivit DNA, în dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, se menționează în comunicatul DNA.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile Codului de procedură penală. reședintele PSD a respins categoric toate acuzațiile și a spus că este vorba de un atac violent, iar miza este preluarea PSD-ului, informează TVR România.

 

Foto: agerpres.ro