Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   75% din forțele rusești dislocate…

75% din forțele rusești dislocate la granița cu Ucraina s-ar afla deja în Ucraina. Spre Kiev se îndreaptă un convoi care se întinde pe 64 km

Sursa: https://twitter.com/ckoettl/

Departamentul de Apărare al SUA a anunțat luni, 28 februarie, că aproape 75% din forţele ruseşti dislocate la graniţele Ucrainei se află acum în interiorul ţării, transmite BBC, citat de hotnews.ro.

Totodată, potrivit aceleiași surse, care citează Reuters, imaginile din satelit realizate luni au arătat că forțele terestre ruse au continuat să se apropie de capitala Ucrainei cu un convoi care se întinde o lungime de aproximativ 64 de kilometri, mult mai mare decât estima inițial compania privată din SUA. Convoiul s-ar afla deja în zona aeroportului Antonov.

Anterior, Maxar Technologies Inc, informa că respectivul convoi, care conținea sute de vehicule blindate, tancuri, tunuri de artilerie și vehicule de sprijin logistic, se întinde pe o lungime de 27 de kilometri.

Luni, potrivit The New York Times, convoiul era la aproximativ 30 de kilometri nord de aeroportul Antonov, și se îndrepta spre Kiev.

Potrivit oficialilor occidentali, trupele ruseşti nu fac progresele pe care le-au planificat din cauza problemelor logistice şi a rezistenţei acerbe a luptătorilor ucraineni.