Zubco: Băieţi, asta e. Persoana care este vinovată, trebuie să răspundă, chiar dacă este prietenul nostru

Valeriu Zubco, procurorul general al R. Moldova a fost cel care a anunţat oamenii legii despre incidentul din Pădurea Domnească, spun cei care au asistat la vânătoarea din Pădurea Domnească.

Cineva îşi aminteşte că procurorul general ar fi exclamat: “Băieţi, asta e. Persoana care este vinovată, trebuie să răspundă, chiar dacă este prietenul nostru”. Procurorii, sosiţi la faţa locului, au ridicat mai multe arme, însă doar a celor din grupul condus de Svestun, nu şi din cel din care făceau parte procurorul general şi preşedintele CA Chişinău.

Cei prezenţi la vânătoare vorbesc despre un posibil ricoşeu al gloanţelor care au provocat rănirea mortală a lui Sorin Paciu.

Pentru a afla mai multe detalii la acest subiect citeşte articolul: «Vânătoare de oameni în Pădurea Domnească».

Citiţi şi alte articole la temă

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

17 comentarii

 1. Mara

  Ricoseu ca in filmele sovietice?
  Se prea poate, dar lasitatea tuturor de la vânătoare este tipica,
  MOLDOVENEASCA !
  Moldova, copii, bătrânii si femeile de veacuri nu mai au personalități,- bărbați adevărati la conducerea țării, patrioti si aparatori ai neamului, ca pe vremea haiducilor. O parte din bărbați e atrofiata de alcoolism, alta este indiferenta si apatica la tot ce îi inconjoara, a treia vede si accepta numai imbogatirea familiilor personale , iar o parte sunt chiar vanzatori de neam , fără principii si valori.
  Dacă si avem azi câteva personalități in guvern (Leanca, Efrim, Recian), la
  CSM ( Poalelungi) , la CC ( Tănase) apoi in Parlament, la PG, in organele
  judiciare totul este putred si mucegait.
  Numai cel ce va da foc , public si indraznet, acestui mucegai, va trezi in moldoveni sentimentul respectului si răspunderii fata de tot si de toți!
  Numai frica ca i se va taia mana , celui ce a furat cu o mana , si chiar ambele mani celui ce a înhațat ceva străin cu ambele labe , iar politicienilor totodata si dreptul de a ocupa vre- odată un post public ,- VA ADUCE LA ORDINE IN MOLDOVA!
  Noapte buna, Moldova ?!

 2. Murlica

  Daca Zubco a anuntat “oamenii legii” (poate mai corect era de spus oamenii “in lege”?) despre incident si daca acesta nu era la fata locului, si daca lui i s-a comunicat de o persoana care a venit “cateva sute de metri” prin omat (cred ca va dati seama ce inseamna asta in padure?), atunci ce naiba faceau cei care chipurile erau in jururul ranitului – cantau balade? Erau asa siguri ca cel care a tras o fuga inspre procurorul general sa-i spuna il va gasi din prima incercare si rapid, asa ca ranitul putea oleaca si sa astepte? Oare asta nu pute, cel putin, a neglijenta fata de viata omului acesta din partea persoanelor care erau acolo? Cred, totusi, ca PG era el pe acolo si n-a trebuit nimeni sa alerge dupa el si ca el repejor o sunat unde trebuie.

 3. EXTREMA DREAPTA din RM

  Nustiu cine-i vinovat dar persoanele care invinuiesc fara judecata sunt niste incompetenti. Trebuie deschis un dosar de cercetat cazul, apoi sa-l invinuim pe vinovatul. Daca este un caz nenorocit trebuie sa acceptam realitatea asa cum este. Fiecare zi mor oameni din diferite motive. Nu trebuie sa parmitem PCRM sa faca politica, pentru a reveni la putere.

 4. EXTREMA DREAPTA din RM

  Nustiu cine-i vinovat dar persoanele care invinuiesc fara judecata sunt niste incompetenti. Trebuie deschis un dosar de cercetat cazul, apoi sa-l invinuim pe vinovatul. Daca este un caz nenorocit trebuie sa acceptam realitatea asa cum este. Fiecare zi mor oameni din diferite motive. Nu trebuie sa permitem PCRM sa faca politica, pentru a reveni la putere.

 5. nek

  Vad ca ziarul de garda a inceput sa lucreze activ pentru ploh. Mii interesant de unde vine povestea cu cele spuse de Zubco? Prea multe bilbieli au fost din parte autoritatilor si participantilor la vinatoare, ca sa mai fie credibila informatia raspindita de masmedia plohista.
  De era Cretu vinovatul nu mai era atita tamtam. Lui Ploh ii este vital sal mentina pe Zubco la procutura, altfel a sfeclito. Numai inlaturarea lui Zubco, si ca urmare arestarea lui Ploh va permite martorilor sa spuna adevarul.

 6. ion

  Respect pentru MARA ! In genere consider,ca daca la putere in RM v-or veni femeele v-a fi totul OK Acestea is barbati ?

 7. Elena

  Si ce bun la atitea aberatii in numele familiei Zubco daca a fost cel ce a optat pentru dreptate si dezvaluirea cazului.

 8. victor

  baieti ceea ce au mebtonat despre Zubco acestea de la MoldSilva se vede ca e un pur adevar, logica este prezenta,Cretu s-ia dat demisia, imunitatea e scoasa, acum il vor judeca, gata cazul va fi inchis. Politizarea pe seama lui la fel, ca deja tare se mai ingloadat Filat in rahat din minciunile pe care le-au provocat impreuna cu Mocanu.

 9. Mara

  Ion îți mulțumesc pt apreciere. Ma numesc Maria, dar fiindcă apar comentarii de la mai multe Marii , mai apar  si comentarii  spurcățele  de tot soiul , am devenit Mara. 
  AM VRUT SA SCRIU CA SALVAREA  MOLDOVEI  O VAD,  SI SUNT CONVINSA,  VA FI  EFECTUATĂ DE PARTEA FEMEIASCA, MATURAND TOT  GUNOIUL TRANSVISTIT  DIN CASA  CU NUME MOLDOVA!  ( parlament, guvern, sis, pg, judecătorii,-  curvarie politica , coruptie, tradare si marlanie,  nimic mai mult)  
  Mi s- a părut incorect,  si nu am vrut sa jignesc barbatii onesti , responsabili si patrioti, care sunt peste tot, deși taaare putini au mai rămas.
  Spune tu,  președintele Timofti, venit din sistemul judiciar, având un staj  si o practica mare de lucru, cunoscand  in întregime caracatita asta canceroasa,  cu metastaze  ajunse pana in maduva  osoasa, nu era normal si  chiar obligat,  sa facă  timp de 1- 2 luni    2-3  avertizari  drastice, cu preintampinarea ca toți cei ce vor  încalcă legea, vor  fura ,  corupe si vor sfida   cele mai elementare norme si drepturi ,  VOR FI DEMISI  PE UN CAP? 
   AR FI PUTUT SA DEMITA   CÂȚIVA DEMNITARI  CU   POSTURI MAI IMPORTANTE, PT INCALCARI CHIAR SI MARUNTE, DAR IN BAZA  DOVEZILOR   CLARE SI  EXACTE,  pt incalcari a  obligatiunilor  de baza , precum  si normelor  de  moralitate si bun simt  a demnitarilor publici ! 
  Ar fi putut  sa înceapă sa taie ca in curechi, din ziua  a doua când  a fost ales,  in dizgratia chiar a celor ce l- au ales, pt ca el, Timofti , i- a salvat pe toți cei din alianță.
    Acceptand  sa candideze si devenind președinte dl Timofti   LE- A PRELUNGIT TERMENUL MANDATELOR IN PARLAMENT PANA LA SFARSITUL LEGISLATURII! 
  Ce aveau  sa- i facă cei din alianță, sa- l demita? Sa- si taie picioarele la scaunele  in care s- au cocoțat in Parlament? Glumim ori gândim serios? 
  Apoi si opozitia, si Dodon care l- a votat,  avea sa înceapă sa- l stimeze, admit chiar si de frica. 
   Ar fi început sa alerge ei, demnitarii,   din urma lui Timofti, sa- si caute ei dreptatea prin instantii, chiar dacă ar fi   ajunsi  si la CEDO. Ei si ce, ar fi fost prima data Moldova la CEDO?
   Ar fi fost un bun început de reforma in organele  statului, o curatatorie generală, succesiv  si mărirea salariilor,  pt  intarirea definitiva a reformei,  ar fi fost binevenită  si  meritata. 
  AR FI  PUTUT, AR FI FOST… 
  Dar ce este? Ce  a facut peședintele?  A început reforma cu majorarea salariilor tuturor, pe un cap, celor ONESTI si celor CORUPȚI SI CERTATI CU LEGEA! 
  A început un fel de  muruiala  a reformei  tip : Muruianu  si mulți alde el au fost  muruiti de la o curte la alta,  o puzderie de   judecători, procurorisi si   polițiști  ( bratva blatnaia   in lege)  au fost lăsați in posturile ce le detineau mai si dandu- le,    In avans,  salarii  majorate, spunanduli-se ca trebuie sa se restructureze, sa nu mai încalce legea. 
  Si am ajuns unde? Am păsit ,, mascat ” , din  martie in  decembrie, in 23 decembrie. 
  Oare chiar trebuia sa se întâmple acest omor, aceasta  nenorocire,  pt a recunoaște  cât de profund se încalcă legea de capii sistemului mafiot si ca este necesar de întreprins schimbări drastice si  de urgență ?  
  După mine , reforma adevarata a justiției in Moldova poate !?sa înceapă odată cu ginionul in destinele   celui ce a  tras si  in care s- a tras,  Sorin Paciu,   prin moartea liu tragica. 
  OARE NU- I MOMENTUL CA PREȘEDINTELE SA TAIE CAPUL BUBOIULUI  PUTUROS , SA PROMOVEZE TINERI  SPECIALISTI, FIE CHIAR SI FARA STAJ SI PRACTICA MARE, CA RECEAN, SI SA SE ÎNCEAPĂ SA SE CEARA ORDINE ?
  SUNT CONVINSA 100% :    CU   ASA SALARII SI PERSPECTIVE TINERII  VOR FACE ORDINE, DEOARECE  SUNT  SI EI SUFOCATI  DE BADLELE BATRANE – CORUPTE. 
  VIITORUL E AL TINERILOR. 
  IAR POPORUL ÎL ( ÎI )  VOR SUUUSSSȚȚȚIIINNNEEE! 
  DEAJUNS ATÂTA MIZERIE !

  Dmnezeu sa ne fereasca de judecată magareasca!  
  Cea moldoveneasca! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *