Ziua remanierelor la Guvern

Guvernul Republicii Moldova a numit şi eliberat din funcţie mai mulţi viceminiştri şi şefi ai autorităţilor publice centrale.

Astfel, în temeiul articolului 20 punctul 2¹) din Legea nr. 64-XII din 31 mai 1990 cu privire la Guvern, membrii Cabinetului de Miniştri au votat pentru: eliberarea lui Sergiu CIOBANU din funcţia de viceministru al economiei; reconfirmarea lui Octavian CALMÎC în funcţia de viceministru al economiei; numirea lui Tudor COPACI în funcţia de viceministru al economiei; numirea lui Dumitru GODOROJA în funcţia de viceministru al economiei; numirea lui Valeriu CHIVERI în funcţia de viceministru al afacerilor externe şi integrării europene; numirea lui Iulian GROZA în funcţia de viceministru al afacerilor externe şi integrării europene; reconfirmarea lui Victor BARBĂNEAGRĂ în funcţia de viceministru al finanţelor; reconfirmarea lui Vladimir GROSU în funcţia de viceministru al justiţiei; numirea Sabinei CERBU în funcţia de viceministru al justiţiei; reconfirmarea lui Veaceslav CEBAN în funcţia de viceministru al afacerilor interne; eliberarea lui Veaceslav GUŢUŢUI din funcţia de viceministru al dezvoltării regionale şi construcțiilor; reconfirmarea lui Anatolie ZOLOTCOV în funcţia de viceministru al dezvoltării regionale şi construcțiilor; numirea lui Liviu OBOROC în funcţia de viceministru al dezvoltării regionale şi construcțiilor; reconfirmarea lui Viorel GUŢU din funcţia de viceministru al agriculturii şi industriei alimentare; eliberarea lui Valeriu CIUBUC din funcţia de viceministru al transporturilor şi infrastructurii drumurilor; numirea lui Vladimir CEBOTARI în funcţia de viceministru al transporturilor şi infrastructurii drumurilor; reconfirmarea Valentinei ŢAPIŞ în funcţia de viceministru al mediului; eliberarea Anei VASILACHI din funcţia de viceministru al muncii, protecţiei sociale şi familiei; reconfirmarea lui Sergiu SAINCIUC în funcţia de viceministru al muncii, protecţiei sociale şi familiei; numirea Ruxandei GLAVAN în funcţia de viceministru al muncii, protecţiei sociale şi familiei; numirea lui Gheorghe ŢURCANU în funcţia de viceministru al muncii, protecţiei sociale şi familiei, eliberîndu-l din funcţia deţinută anterior; reconfirmarea lui Octavian GRAMA în funcţia de viceministru al sănătăţii, medic-şef sanitar de stat al Republicii Moldova; numirea lui Sergiu STANCIU în funcţia de viceministru al tineretului şi sportului; eliberarea Donei ŞCOLA din funcţia de viceministru al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor; eliberarea Mihaelei IACOB din funcţia de viceministru al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor; numirea lui Vitalie TARLEV în funcţia de viceministru al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor; numirea lui Dmitrii PARFENTIEV în funcţia de viceministru al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi numirea lui Vitali CIOLAC în funcţia de viceministru al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

Tot astăzi, Ştefan CHITOROAGĂ a fost numit în funcţia de director general al Agenţiei „Moldsilva”, iar Vitalie CURĂRARI – în funcţia de şef al Inspectoratului Ecologic de Stat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Andrei

  Cred ca aceasta zi va ramine in istoria Republicii Moldova ca una in care s-a curatit Guvernul de tot felul de gunoaie. Il sustin pe domnul Leanca in tot ceea ce face pentru ca cunosc foarte bine capacitatile pe care le detine si sunt sigur ca cu dumnealui in fruntea Guvernului, Republica Moldova va cunoaste o noua era a dezvoltarii!

 2. BiancaT

  Ma bucur ca domnul Leanca nu sta degeaba si ca munceste mult la ceea ce si-a propus. Presimt ca o sa schimbe situatia actuala spre bine si o sa rezolve majoritatea problemelor care apar in viata moldovenilor!

 3. AGabriela

  Breavo noului Guvern si cmponentei sale. Dar cel mai mult, bravo domnului Leanca, care a fost in stare sa faca o schimbare si sa opreasca haosul..

 4. Efimia Pintea

  Remanierile s-au produs. Acum astepam de la Guvernul Leanca realizAri. Din numele enuntate mai sus citeva im isunt cunsocute is sint persoane competente.
  Acum Leanca e obligat nu va mai putea avea nici o scuza daca o da in bara la fel cum a facut-o Filat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *