Wi-Fi fără limite în şcoli

Până la data de 15 martie a.c., în Chişinău va fi importată tehnica necesară pentru implementarea proiectului privind conectarea şi accesul gratuit în toate liceele şi campusurile universitare din capitala la internet prin sistemul Wi-Fi.

Astfel Primăria Chişinău, în parteneriat cu Compania „Starnet” SRL, continuă programul de asigurare a accesului gratuit la internet în sistem Wi-Fi (fără fir) în instituţiile de învăţământ şi spaţiile publice din municipiu.

În cadrul acestui proiect, reţeaua internet Wi-Fi cu acces gratuit va fi extinsă şi în oraşele studenţeşti din Chişinău, respectiv în perimetrul căminelor universităţilor, colegiilor şi liceelor profesionale. La prima etapă, vor beneficia de conectare gratuită la internet liceele din municipiul Chişinău, 83 la număr. Dintre acestea, 20 de instituţii de învăţământ preuniversitar au fost deja conectate la internet prin sistemul Wi-Fi, la fel în cadrul unui parteneriat al autorităţilor locale şi Compania „Starnet”, începând cu anul 2009.

Primăria Chişinău îşi propune în perioada următoare să asigure cu internet gratuit toate instituţiile de învăţământ din oraş, inclusiv cele preuniversitare şi cele preşcolare, iar în perspectivă, întreaga capitală urmează să beneficieze de acoperire cu internet Wi-Fi.

Amintim că în urma unei colaborări dintre Primăria Chişinău şi compania „Starnet”, în anul 2009, de ziua Europei, a fost lansat pentru prima dată internet gratuit prin sistemul Wi-Fi în locurile publice din oraş. Este vorba de Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, parcul Catedralei, parcul Râşcani, Aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, parcul „Valea Trandafirilor”, scuarul din faţa Bibliotecii Naţionale şi scuarul din faţa magazinului UNIC.

 Comunicat al Primăriei Chişinău


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. D.

    Cind va fi instalat in parcul Alunelul de pe Calea Esilor ca orcum si aici este un parc cit de cit nu nu mai cele din centru capitali

  2. AVRAAM

    Pentru D.Cu parere de rau,cred ca nu cunoasteti istoria,dar nu e vina D-stra.In prezent pe teritoriul parcului Alunelul de pe calea Iesilor se mai observa pietre de mormant.Chestia ca aici a fost si este cimitirul evreesc,cand’va si cu o Sinagoga aici.In 1951 Sovietele au distrus Sinagoga si cimitirul,unul din cele mai mari si amenajate cimitire evreesti ale Moldovei si au facut din cimitir parc de odihna…Nimeni din orasenii mai in varsta nu se plimba in acest parc.Cum poti sa te plimbi intre cei ce odihnesc vesnic aici…in 1996,un grup de cetateni evrei au venit cu o initiativa catre Primarul Chisinaului sa reamenajeze cimitirul,caci fiecare ruda stie unde,in ce loc e mormantul raposatilor,primarul dipolomatic le-a refuzat.Acu cica acolo e cel mai blestemat loc din Chisinau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *