[video] Usatîi: Am început cu proiectul Urechean. El ne-a trădat pe toți. Și pe mine, și pe Glinka, și Kremlinul

Un filmuleț care redă un dialog dintre Renato Usatîi, controversatul lider al Partidului Patria și un interlocutor arată relațiile pe care candidatul la funcția de deputat le are cu Serviciile Secrete Rusești. La un moment dat, Usatîi atinge un alt subiect, “proiectul Urechean”. 

Renato Usatîi vorbește în imaginile video apărute pe internet despre proiectul Urechean și spune că “ne-a trădat pe toți. Și pe mine, și pe Glinka și Kremlinul”.  (vezi discuția despre Urechean la minutul 4.10)

Notă: Serghei Glinka este unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, implicat în afaceri cu Caleaa Ferată. Acesta este născut în R. Moldova. Despre el s-a spus că, în anii 2000 a finanțat partide politice din R. Moldova.

Vezi aici mai multă informație despre Glinka.

Contactat de ZdG, Serafim Urechean ne-a declarat că îl cunoaște pe Renato Usatîi, așa cum cunoaște multă lume, dar precizează că nu știe la ce s-a referit acesta atunci când a vorbit despre “proiectul Urechean”. “Poate s-a referit la evenimentele din 2009, când era nevoie de votul de aur pentru comuniști. Dar, nu am vorbit cu Rusia și nici cu comuniștii ca să le dau acel vot. Au fost reprezentanți ai diferitor instituții internaționale care m-au abordat, dar eu le-am că aleg țara”, zice Urechean. El a precizat că nu are careva date concrete pentru a ne spune părerea sa despre Renato Usatîi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. OANA

  PL este cel mai fervent luptător cu corupția, contrabanda, escrocheriile și delapidarea banului public de către guvernați

 2. Cassandra

  Pentru Usatâi toţi şi toate sunt proiecte. El însuşi este un proiect, un proiect al Rusiei.
  Votez un partid care tratează oamenii nu ca pe nişte proiecte, dar ca adevărate personalităţi ce merită a fi respectate. Votez PL!

 3. Cassandra

  Ionel, vin-o cu argumente! Sau creierul tău adăpat la treuca comunistă nu e capabil de formulări mai complicate şi coerente?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *