[VIDEO] Socialiștii la Bruxelles. „Au fost alungați pentru că nu aveau autorizație”

În timp ce la Bruxelles avea loc semnarea Acordul de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană, reprezentanți ai partidului socialist au organizat un protest în faţa sediului Comisiei Europene. Aceștia au scandat mesaje împotriva semnării, anti europene, precum și au militat pentru organizarea unui referendum.

Protestatarii au fost ghidați de juriștii PSRM – Vasile Bolea și Victor Poleacov; liderul aripii de tineret a PSRM Mariana Radvan; politologul Stanislav Vartanean și deputatul socialist Ion Ceban.

„Îi îndemnăm pe oficialii europeni să înceteze haosul politic şi să dea indicaţii autorităţilor moldoveneşti de a organiza un referendum”, a declarat în timpul acținii juristul PSRM, Vasile Bolea. Potrivit comunicatului emis de serviciul de presă al PSRM, poliţia a interzis desfăşurarea manifestaţiilor într-o rază de 100 metri de la locul de semnare a Acordului. Ulteror, aceștia ar fi mărșăluit prin centrul Bruxelles-ului.

„Au fost alungați pentru că nu aveau autorizație pentru acest protest”, a spus pentru ZdG Ludmila Bulgar, președinta Institutului European pentru Moldova, din Bruxelles. „Politia ne-a spus că au fost vreo 30 de persoane. Inițial s-au dus la platoul Berlaymont, însă au fost alungati de acolo. Probabil din această cauză au ajuns la Place du Luxembourg” adaugă Ludmila Bulgar.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

  1. Petru

    Trebuiau sa fiie inchisi acolo pe vre-o doua zile pentru protest neautorizat. S-o dus o mina de oameni cu intentia sa strice viitorul a intregii tari insa sigur nu are nici un impact asemenea protest.

  2. Nic

    Iata ca tradatorii si veneticii platiti de Moscova isi arata coltii. Cu rusii e clar , dar ce se intipla cu tradatorii , oare nui mustra constiinta???????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *