(VIDEO) Dosarul Gumeniță amânat pentru a 16-a oară

Acum trei ore Judecătoria Buiucani a decis să amâne pentru încă o lună dosarul lui Iacob Gumeniță, fost șef al poliției municipale. Motivul invocat de judecătorul Sergiu Lazăr este neprezentarea tuturor părților vătamate, a avocaților lor și a martorilor în acest dosar.

Acesta este încă la etapa preliminară, iar din cauza unei greşeli de procedură, avocaţii lui Gumeniță au cerut anterior încetarea procesului. “Tergiversarea procesului nu vine atât din partea lui Iacob Gumeniță, cât din partea părților vătămate și a martorilor, care au pierdut încrederea în sistemul judecătoresc, având o frică de acest sistem”, a declarat pentru ZdG, Teo Cârnaț, avocatul lui Damian Hâncu.

Următoarea ședință de judecată a fost programată pentru 19 octombrie. Teo Cârnaț consideră că o primă sentință în dosarul examinat timp de peste doi ani ar putea fi emisă nu mai degrabă decît la finele anului viitor.

Iacob Gumeniță este învinuit de abuz în serviciu în timpul protestelor din 7 aprilie 2009, care s-au soldat cu moartea lui Valeriu Boboc și aplicarea de leziuni corporale lui Damian Hâncu, unul din protestatari.

D.Z.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vlad

    LA AL 2-lea 7 APRILIE AR PUTEA VENI IN PIATA SI TARANII LUI COSBUC…Numai ca de aceasta data ei nu vor mai avea nevoie de avocati,PROCURORI DEVENIND DIN NECAZ SI DISPERARE…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *