Vernisajul pictorului basarabean, la București

Expoziţia personală de pictură a artistului moldovean Ghenadie Jalbă, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din R. Moldova, va fi vernisată joi, la ora 18,00, la Muzeul Cotroceni din București. Evenimentul este ocazionat de aniversarea la 15 ianuarie a Zilei Culturii Naţionale, informează Agerpres.

Expoziţia organizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al R. Moldova, Uniunea Artiştilor Plastici din R. Moldova şi Ambasada R. Moldova în România continuă seria manifestărilor culturale realizate în colaborare cu aceste prestigioase instituţii, evenimente de anvergură ce au menirea de a promova arta în formele ei cele mai diverse, creându-se astfel un flux al schimburilor culturale bilaterale benefice pentru artişti şi publicul iubitor de frumos.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 16 ianuarie – 15 februarie.
La inaugurare va participa și președintele României Klaus Iohannis.

Pictorul Ghenadie Jalbă s-a născut la 13 octombrie 1956 în Sărata Veche, Făleşti.
A debutat în calitate de pictor în 1984 şi a participat la peste 150 de expoziţii organizate în ţară şi străinătate. Din 1991 Ghenadie Jalbă este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Re. Moldova şi din 1997 al Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici Profesionişti (AIAP) în cadrul UNESCO, Paris.

Lucrările sale se păstrează în colecţii publice: Muzeul Naţional de Artă al Moldovei (R. Moldova), Muzeul de Istorie şi Artă (Bacău), Muzeul Literaturii Române „V. Pogor” (Iaşi), Muzeul de Arheologie şi Istorie a Moldovei (R. Moldova), Muzeul de Arte Plastice (Bişkek, Kârgâzstan), Colecţia Fundaţia Sturza şi colecţii private în Australia, Canada, Franţa, Federaţia Rusă, Germania, Italia, România, Republica Moldova, S.U.A., Ucraina, Kârgâzstan.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *