Unirea, singura opțiune după Vilnius

Platforma Civică Acțiunea 2012 salută mesajul transmis de președintele României, Traian Băsescu, și invită toți românii pe 1 decembrie în stradă pentru a sărbători Unirea din 1918 și a cere o nouă Unire.

Potrivit reprezentantului Acțiunea 2012, Vitalie Prisăcaru, mesajul președintelui de la Cotroceni constituie un prilej de gândire pentru politicienii de la Chișinău, aceștia trebuie să răspundă cu o soluție rapidă și sigură.

Pentru prima dată la Chișinău, pe tot parcursul zilei vor avea loc manifestări dedicate Zilei Naționale a României. Astfel, de la ora 09.00 se vor depune coroane la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, moment festiv la care vor fi prezente înalte oficialități, printre care și deputați din Parlamentul României. De la 10.00 se va desfășura un maraton popular cu pornire de la monumentul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici de la intrarea în parcul „Valea Morilor”. Maratonul va fi deschis de către campioana olimpică la gimnastică Maria Olaru.

Manifestația centrală va începe la ora 14.00 în fața liceului Gheorghe Asachi. Unioniștii vor merge în fața ambasadei României să intoneze imnul national, după care vor face un lanț uman în jurul clădirii Guvernului. La ora 16:00, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova și Acțiunea 2012 vor organiza un spectacol de suflet la Teatrul Ginta Latina. Concomitent cu manifestările din România, de la Alba Iulia, în Piața Marii Adunări Naționale vor fi aprinse la concertul de seara 95 de lampioane, simbolizând cei 95 de ani de la Unirea din 1918.
unnamed


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ion-ion

    Sunt de acord sa ne unim, dar cine cu cine sa se uneasca.Dupa chate stiu eu in urma pactului Pibentrop Molotov de la Romania a fost rapita Basarabia; ori RM de astazi (cu Trasnistria in carca si fara sudul Bucovinei si regiunea Chilia nici pe departe nu e Basarabia. Deci in primul rand trebue sa ne indentificam cine suntem si ce vrem de la viata si sa nu lasam din nou manipulati fachand jocurile Rusiei si Germaniei,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *