Unde a dispărut generalul Nicolae Alexei?

Controversatul politician și businessman, Renato Usatîi, nu şi-a respectat promisiunea de a-l introduce pe generalul în rezervă, Nicolae Alexei, pe listele partidului „Patria”, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. După ce la o conferinţă de presă comună, din 30 octombrie, Usatîi a dat asigurări că acesta va prinde un loc în Parlament, cu câteva zile înaintede expirarea perioadei în care se pot face modificări în listele electorale, numele lui Nicolae Alexei lipsește din lista celor de la Patria.

alexei-680x365

Chiar dacă termenul de înregistrare a modificărilor în listele electorale de la Comisia Electorală Centrală (CEC) expiră în trei zile, reprezentanţii instituţiei au declarat că nu le-a venit nici o cerere de a-l include pe Nicolae Alexei pe listele formaţiunii condusă de Usatîi.

Reporterii ZdG au încercat să afle de la partid dacă generalul va apărea pe listele partidului „Patria”, dar – fără succes. Angajaţii formațiunii „Patria” ne-au spus că astfel de informaţii ni le poate oferi doar Renato Usatîi. Reporterul ZdG l-a abordat pe Usatîi la conferinţa de presă în care acesta îşi completa echipa cu un nou membru, comunistul Alexandr Petcov. Întrebat de ZdG dacă generalul va fi, în final, membu al echipei, Renato Usatîi a declarat că nu vorbeşte şi nu oferă comentarii pentru reporterii ZdG, deoarece ziarul ar fi publicat despre persoana sa materiale care nu-i sunt pe plac. Usatîi a promis, totuși, că în scurt timp va ieşi cu un comunicat de presă în care va explica lucrurile. Generalul Nicolae Alexei nu a fost de găsit pentru a comenta scurta şi doar verbala sa prezenţă în rândurile partidului „Patria”.

A.B.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *