Un vameş din regiunea transnistreană, învinuit de acțiuni ilegale

Un colaborator al Departamentului Poliţiei de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne (DPF al MAI) a fost sub învinuire pentru comiterea abuzului în serviciu. În același timp, într-o altă cauză penală a fost recunoscut în calitate de învinuit şi un angajat al aşa-numitului serviciu vamal transnistrean din or. Dubăsari, în acţiunile căruia procurorii au reţinut săvârşirea infracţiunilor de samavolnicie şi uzurpare de calităţi oficiale.

Din cele constatate în cursul urmăririi penale rezultă că, pe 25 august 2010, un cetăţean al R. Moldova, care se deplasa la volanul automobilului personal a fost stopat ilegal de vameşul transnistrean pe traseul din preajma satului Cocieri. Sub pretextul că bărbatul transporta produse agricole şi încalcă regulile vamale ale „R.M.N.”, vameşul, în mod samavolnic, l-a deposedat pe acesta de automobil şi încărcătură, escortându-l pe teritoriul aşa-zisului serviciu vamal transnistrean din or. Dubăsari. În continuare, vameşul transnistrean i-a cerut victimei două mii de dolari şi i-a întocmit un proces verbal vizând încălcarea presupuselor reguli vamale ale regiunii, în baza căruia, acestuia i-a fost aplicată o amendă în mărime de 50% din costul mărfurilor cu obligarea achitării echivalentului mărfurilor transportate.

Recent, vameşul transnistrean a fost reţinut şi audiat de autorităţile R. Moldova. El a recunoscut faptele încriminate, iar acum este cercetat în stare de arest, urmând, ca în scurt timp, procurorii să decidă asupra măsurii preventive de reprimare şi în privinţa poliţistului de frontieră, despre care se prezumă că ar fi acţionat în complicitate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *