Un poliţist din Râşcani şi altul din Floreşti au fost condamnaţi pentru acte de corupţie

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie au obţinut sentinţe de condamnare pentru un colaborator de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti şi un angajat al Inspectoratului de Poliţie Râşcani, acuzaţi de corupere pasivă.

Astfel, un ofiţer de investigaţie al Biroului Crime Grave al Inspectoratului de Poliţie Floreşti a fost condamnat recent pentru comiterea coruperii pasive la 4 ani închisoare cu suspendare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice şi de demnitate publică în organele MAI pe un termen de 7 ani şi amendat cu 4 500 de unităţi convenţionale. Procurorii au stabilit că, în primăvara anului trecut, poliţistul a extorcat de la mama unui minor 500 de dolari SUA pentru a nu-l cerceta penal pentru comiterea unui furt. Imediat după primirea banilor extorcaţi, poliţistul a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA.

Tot pentru comiterea coruperii pasive, recent a fost condamnat şi şeful de post din cadrul Inspectoratului de Poliţie Râşcani, căruia instanţa i-a stabilit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice şi de demnitate publică în organele MAI timp de 2 ani şi cu aplicarea unei amenzi în mărime de 1 000 de unităţi convenţionale. În acţiunile acestuia procurorii au reţinut extorcarea şi primirea sumei de 700 de euro de la una din persoanele implicate într-un caz de agresiune fizică. În schimbul acestei sume, poliţistul urma să muşamalizeze cazul.

Sentinţele sunt cu drept de atac în modul stabilit de lege.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *