Un cetățean olandez, suspectat de acțiuni perverse

Oamenii legii au reţinut un bărbat de 23 de ani, de naționalitate străină, bănuit de acţiuni perverse faţă de minori moldoveni care nu au atins vârsta de 14 ani.

În baza unei informații operative, timp de 7 luni, ofițerii au acumulat suficiente probe privind discuţiile bărbatului cu minorii prin intermediul reţelelor de socializare. Acesta ar fi avut conversații cu caracter indecent, orientate spre satisfacerea poftei sexuale, obţinerea încrederii copiilor şi întâlnirea cu aceştia în vederea abuzării sexuale în mediul real. Tot în cadrul anchetei s-a stabilit, că cetățeanul olandez, în ultimii 2 ani, a activat în calitate de voluntar la un ONG, înregistrat în capitală.

În cadrul organizației, suspectul avea posibilitate să facă cunoștință cu copii din familii vulnerabile, obținând încrederea lor prin oferirea cadourilor, după care stabilea întâlniri în locuri de agrement. În alte cazuri, suspectul, prin intermediul reţelelor de socializare, purta discuții obscene referitor la relații sexuale cu mai mulţi minori de sex masculin.

În prezent, bărbatul se află în stare de arest și cercetat în baza art. 175 Cod Penal al RM „Acţiuni perverse”. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă să fie condamnat la închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani.

Cazul este cercetat în continuare de forțele de ordine, în vederea stabilirii altor victime ale abuzurilor sexuale comise de această persoană.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *