Ultima tragere la sorți

La 30 octombrie, curent, a avut loc ultima tragere la sorţi pentru candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a celor care au depus pe parcursul zilei de  30 octombrie 2014, actele necesare în vederea înregistrării în calitate de concurenţi electorali în alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

În urma tragerii la sorţi, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:

− Pleşca Valeriu – poziţia douăzeci şi trei;

− Doga Anatolie – poziţia douăzeci şi patru;

− Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova – poziţia douăzeci şi cinci;

− Stamati Petru – poziţia douăzeci şi şase;

− Partidul Politic „Pentru Neam şi Ţară” – poziţia douăzeci şi şapte.

Conform Codului electoral, Comisia Electorală Centrală efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri în decursul a 7 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletinul de vot rămîne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali la alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent.

Totodată, Comisia anunţă că termenul de depunere a dosarelor pentru înregistrarea concurenţilor electorali pentru alegerile parlamentare a expirat azi, 30 octombrie. Pînă în prezent au fost înregistraţi 20 de concurenţi electorali, dintre care 18 partide politice, un bloc electoral şi 1 candidat independent, iar dosarele a 7 candidaţi la funcţia de deputat în Parlamentul R. Moldova se află în proces de examinare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *