UCRAINA: Insurgenții proruși au continuat atacurile și în noul an

Separatiștii proruși au continuat atacurile sporadice împotriva forțelor guvernamentale ucrainene și la începerea noului an, rănind trei militari, a anunțat armata ucraineană, informează Reuters, citată de agerpres.ro.

Reprezentanții armatei au declarat că rebelii au lansat mai multe atacuri cu obuze și cu armament ușor asupra pozițiilor ucrainene din estul țării. Autoritățile locale din regiunea Lugansk, aflată la granița cu Rusia, au anunțat că atacurile cu obuze ale rebelilor au ucis joi un om și au distrus două case dintr-un sat. Aceste informații nu au fost confirmate și de către insurgenți.

“Noaptea de Anul Nou în zona operațiunilor antiteroriste nu a fost una liniștită. În ultimele 24 de ore trei militari ucraineni au fost răniți în bombardamente”, se menționează într-un comunicat al armatei regulate ucrainene.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *