Sondaj: Majoritatea ruşilor susţin realegerea lui Putin în funcţia de preşedinte, în 2018

Majoritatea cetăţenilor ruşi susţin realegerea lui Vladimir Putin, la scrutinul din 2018, potrivit unui sondaj realizat de Centrul Levada, citat de agenţia RIA Novosti.

Sondajul a fost realizat în 134 de localităţi din Rusia, pe un eşantion de 1.600 de persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Conform rezultatelor, 55 la sută dintre respondenţi vor ca Putin să rămână în funcţia de preşedinte încă cel puţin un mandat.

Zece la sută dintre cei chestionaţi au răspuns că Rusia are nevoie de un nou lider, dar care ar urma politica promovată de Vladimir Putin.

Doar 18 la sută consideră că în 2018 la putere trebuie să vină o persoană cu o viziune nouă în domeniul politic.

De asemenea, 54 la sută dintre ruşi au apreciat că nimeni nu-l poate înlocui pe Putin în funcţia de preşedinte, iar 24 la sută dintre respondenţi au răspuns că o astfel de persoană poate fi găsită.

Potrivit revistei Forbes, Putin conduce în topul celor mai puternici oameni din lume, consolidându-şi poziţia după ce a anexat Crimeea în martie, a orchestrat conflictul în Ucraina şi a semnat cu China un contract de miliarde de dolari pentru construcţia unui oleoduct.

Anterior, el a declarat că nu exclude să candideze pentru un al patrulea mandat de preşedinte la alegerile din 2018.

Vladimir Putin este primul preşedinte al Rusiei ales pentru un mandat de şase ani. El a fost preşedinte al Rusiei în perioada 2000-2008, fiind reales în 2012. În cazul în care Putin va câştiga alegerile din 2018, el îl va depăşi pe fostul lider sovietic Leonid Brejnev, care a condus fosta Uniune Societică timp de 18 ani, până la moartea sa, în 1982.
Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *