Smirnov convoacă noul Legislativ

Deputatul-socialist, Eduard Smirnov, abilitat cu atribuţiile de preşedinte al şedinţelor Parlamentului până la alegerea conducerii noului Legislativ, convoacă şedinţa Parlamentului joi, 15 ianuarie, la ora 10-00, potrivit unui comunicat de presă al PSDM.

PSDM insistă asupra examinării următoarelor chestiuni în ordinea de zi:

  • Alegerea conducerii Parlamentului (a preşedintelui, a vice-preşedinţilor, a birourilor şi comisiilor Parlamentului);
  • Audierea raportului Guvernului şi a conducerii Băncii Naţionale privind situaţia din sfera financiară, inclusiv situaţia de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank;
  • Audierea raportului Guvernului privind executarea bugetului şi politica fiscală pentru anul 2014 şi proiectul bugetului şi al politicii fiscale pentru anul 2015;
  • Audierea raportuluiGuvernului privind situaţia în sfera socială (în special, situaţia ce ţine de achitarea pensiilor, salariilor, compensaţiilor şi altor plăţi sociale).

De asemenea, PSDM va include două chestiuni de importanţă majoră, despre care s-a vorbit în repetate rânduri anterior: denunţarea Acordului de Asociere cu UE şi organizarea unui referendum privind aderarea Moldovei la Uniunea Economică Euroasiatică.

Însă, potrivit legii, ședința nu poate fi convocată de un singur deputat, deoarece e nevoie de solicitarea a cel puțin o treime din numărut total de deputați, ca ședința Parlamentului să aibă loc, explică reprezentanții Serviciului de presă al Parlamentului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *