Sinistraţii din Nemţeni au sărbătorit de “casă nouă”

img_5652Douăzeci de familii din Nemţeni, care au rămas fără case în urma inundaţiilor, au primit astăzi cheile de la locuinţele prospăt construite. La ceremonie au fost prezenţi prim-ministrul Vlad Filat, părintele Georg Sporschill, din cadrul asociaţiei Concordia, precum şi reprezentanţii autorităţilor locale.

Doar două case sunt gata pentru a-şi primi noii locatari, celelalte urmând să fie finisate în zilele următoare. Locuinţele au fost sfinţite de preotul din localitate, iar noii proprietari s-au pregătit pentru primii oaspeţi. Se declară mulţumiţi de case şi spun că vor ajuta ca să fie terminate mai repede. Premierul a menţionat că toate casele vor fi asigurate cu apă potabilă, reţea de canalizare şi gazificare.

Pe platoul de la Nemţeni, urmează să fie ridicate 115 case, din care 81 sunt construite împreună cu asociaţia “Concordia”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *