Sergiu Mocanu protestează

 

Astăzi, Curtea de Apel Chişinău a respins cererea avocatului lui Sergiu Mocanu, Ion Dron, de schimbare a măsurii de reprimare din arest preventiv în arest la domiciliu.

Sergiu Mocanu a refuzat să fie escortat la Curtea de Apel, protestând astfel împotriva deciziilor abuzive ale instanţelor de drept în cazul său. 

Amintim că Sergiu Mocanu a fost arestat acum o lună, după evenimentele din 6-7 aprilie, fiind acuzat, în temeiul art. 285, alin.2, Cod Penal, de “organizarea sau conducerea unor dezordini de masă, însoţite de dezorganizarea activităţii transportului, întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor sau de opunere de rezistenţă reprezentanţilor autorităţilor, însoţite de violenţă sau batjocorire a persoanelor, de pogromuri, distrugeri, incendieri”.

Pe 30 aprilie 2009, Mihai Drosu, judecător de instrucţie la Judecătoria sectorului Buiucani, Chişinău, a respins cererea avocatului Ion Dron, apărătorul lui Sergiu Mocanu, prin care a solicitat schimbarea măsurii de reprimare din arest preventiv în arest la domiciliu şi a acceptat demersul procurorului Oleg Malai de a prelungi mandatul de arest pentru încă 25 de zile.

“Refuzul Curţii de Apel de a-l elibera din arest pe Sergiu Mocanu ne permite să ne adresăm imediat la CEDO, contestând arestarea ilegală şi deţinerea în detenţie a lui Sergiu Mocanu. În acest caz este grav afectat art. 5 al Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului şi noi vom demonstra acest lucru”, a declarat avocatul Dron.

Nadejda Mocanu, soţia lui Sergiu Mocanu, susţine că tot ce se întâmplă în ultimul timp în R. Moldova în raport cu familia sa sunt acţiuni orientate spre distrugerea psihică şi morală a apropiaţilor săi.   

Deşi preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin, a anunţat o “aministie” pentru participanţii la protestele din 7 aprilie, şi la o lună de zile de la acele evenimente, 9 persoane mai rămân în detenţie. Cifra a fost confirmată pe 6 aprilie de comisarul de Chişinău, Vladimir Botnari, care a mai declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu există niciun caz demonstrat de aplicare a torturii sau de alte abuzuri, comise de oamenii legii în raport cu participanţii la proteste.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

8 comentarii

 1. nicolae

  Puscariea ROMANILOR este Basarabiea dictatura VORONISTA si ZOOPARCUL komunist al EUROPEI !!! RUSINE BATRANA EUROPA !!!

  Oarea chiar esti si oarba EUROPA ???!!!

 2. sotia lui Matasaru

  Calai ce sunt ei. Justitia este doar a lui Voronin, nu am incredere nici intr-un organ al statului. Sper ca va veni timpul cand vor fi schimbati toti cei care si-au vandut sufletul Diavolului.

 3. Panait

  Citim cum “comisarul de Chişinău, Vladimir Botnari, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu există nici un caz demonstrat de aplicare a torturii sau de alte abuzuri, comise de oamenii legii în raport cu participanţii la proteste”. Orice spune Dl. Botnari trebuie luat in consideratie, fiindca dansul este o figura respectata, cu un titlu impresionant, intr-o pozitie importanta de conducere la o institutie publica venerabila. Eu personal as crede chiar daca dansul ne spune cum porcii zboara, sau ca luna de pe cer e defapt soarele care apare noaptea. Oamenii din anumite pozitii de conducere zilele astea in Republica Moldova – la nivel de ministere si comisariate – parca si-au atribuit puteri supra-naturale, de parca ar fi niste dumnezei. Ei creaza adevarurile, in ciuda dovezilor, ei schimba regulile constitutionale sau legale dupa bunul plac, sau dupa cum le cade lor dispozitia sau chieful. Din pacate insa, pentru acesti noi dumnezei inchipuiti, minciunile si aberatiile lor nu sunt nici respectate, nici acceptate, nici in tara, nici in strainatate. Pe masura ce timpul trece, presiunea pe ei creste. Singura solutie onorabila pentru ei, care ar putea sa le asigure un viitor anume, este sa demisioneze in mod public si deschis, si sa marturiseasca toate crimele la care au luat parte sau de care sunt constienti.

 4. Alin

  Ce spun eu,d-le Panait este ca nu vor scapa de judecata,chiar daca vor fi judecati la batranete.Pana atunci,invatati ca nici un tradator,comunist sau nu,sa nu mai fie votat si sa nu mai intre la conducere,nici macar ca sef de brigada la canalizarea orasului….

 5. anda

  Dl Botnari este un om compromis si nu va vedea niciodata crimele guvernarii, pentru ca este complice direct, executor, ca sa nu zic mai literar, calau…

 6. Alin

  Botnari asta nu trebuie sa-si recunoasca crimele…Sunt martori si victime ale crimelor.Daca a crezut ca va scapa,ii spun ca NU VA SCAPA,oriunde crede el ca daca va fugi,va scapa.Crede cineva ca va scapa ?

 7. Corina

  Ei nu numai ca nu au de gind sa demisioneze sau sa recunoasca faradelegile care le-au savirsit, ei continua prostiile. Saptamina aceasta politia economica a primit culoare verde pentru a merge pe la toate persoanele juridice din Chisinau, (fie acestea baruri, restaurante, farmacii, magazine etc) si a confisca marfa, documentele contabile, hardurile. Domnii in cauza nu au nici un document oficial care ar abilita actiunile procesuale date (mandat, ordonanta a judecatorului etc). Pentru ca sa-si recupereze cele confiscate, persoanele juridice urmeaza sa achite mita cuvenita. Eu is pur si simplu in soc de ceea ce se intimpla, situatia te lasa fara cuvinte, voronin si cu tot sistemul lui au devenit pur si simplu incontrolabili, si-au iesit din minti.

 8. Alin

  Foarte bine !Vor deveni cumva mai populari in randul poporului zdrentele astea care isi sun “comunisti”?Se scufunda din ce in ce mai mult in rahat,da-i in ma-sa !Asa se zbateau si derbedeii aia comunisti in fosta RDG…Ce s-a intamplat pana la urma stii si tu.Botnari,Voronin,Corduneanu si toata gasca lor sa se teama !Sa n-o uit pe “tovarasa”Zinaida a lu’Gregianaii si tot neamul ei cel moldovenesc pe care zice ea ca-l are !Capul sus fratilor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *