Sărbătorile îndelungate tărăgănează dosarul morții lui Butmalai

Dosarul morții lui Ion Butmalai tărăgănează din cauza vacanței. Ana Ursachi, avocata familiei Butmalai, susține că va înregistra o cerere oficială la Cahul, ca să-i fie comunicate rezultatele expertizelor făcute. „Aceste rezultate vor arunca lumină pe ceea ce s-a întâmplat de fapt”, spune avocata.

Familia Butmalai este interesată cel mai mult de descifrarea apelelor telefonice din acea zi, care le-ar arăta cu cine a vorbit deputatul. „În cazul în care voi observa că anchetarea decuge lent, voi cere Procuraturii Generale transferul cauzei la Chișinău”, susține Ursachi.

Amintim că familia Butmalai și avocatul Ana Ursachi neagă faptul că Ion Butmalai s-ar fi sinucis din cauza depresiei. Ei susțin că deputatul putea fi ucis din cauza unei informații secrete pe care plănuia să o facă publică. Menționăm că fostul deputat a fost găsit mort pe 9 decembrie curent. Corpului neînsufleţit al acestuia a fost descoperit de către soția sa în garajul de lângă locuința din Cahul.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. =BURUNDUCUL UNIONIST DELA TIGHINA=

  PRIETENII RE-UNIRII
  –––––––––––-
  Deputatul Bogdan Diaconu din Parlamentul
  de la Bucuresti a vorbit într-un interviu, acordat publicației InfoPrut, despre proiectele Grupului parlamentar Prietenii RE-Unirii, al cărui principal scop este Re-Unificarea celor două state românești.

  http://infoprut.ro/34085-prietenii-unirii-parlamentul-romaniei.html

  InfoPrut:
  În Parlamentul de la Bucuresti se formează acum Grupul parlamentar informal Prietenii RE-Unirii. Ce poate să facă acest grup?

  Bogdan Diaconu:
  Grupul Prietenii RE-Unirii este fundamental în perioada următoare în care apropierea firească dintre cele două state românești trebuie să se împlinească prin reunificarea lor. Vom avea un nou președinte din iarnă, nu știm cum se va poziționa pe această temă, tocmai de aceea preluarea inițiativei reunificării de către un grup parlamentar puternic dedicat exclusiv acestui scop este esențială pentru concretizarea proiectului unirii.

  InfoPrut:
  Ce inițiative aveți în vedere, ca membru al Grupului parlamentar informal Prietenii RE-Unirii?

  Bogdan Diaconu:
  Trebuie în primul rând să ne găsim sau să ne creăm un corespondent în Parlamentul Republicii Moldova pentru ca să avem o punte legislativă de ambele maluri ale Prutului. În felul acesta, toate inițiativele noastre vor avea acțiuni în oglindă în Parlamentul de la Chișinău și astfel vor deveni eficiente și efective. Apoi, acest grup trebuie să mențină atenția opiniei publice și a clasei politice din România pe această temă și să devină nucleul de acțiune și de demarare a reunificării celor două state românești.

  InfoPrut:
  Cum poate influența Grupul parlamentar informal Prietenii RE-Unirii din punct de vedere legislativ apropierea celor două state?

  Bogdan Diaconu:
  În Parlamentul României există deja câteva inițiative legislative unioniste, unele semnate de mai mulți parlamentari, iar unul inițiat chiar de mine cu sprijinul unor unioniști din Basarabia, cel care prevede recunoașterea cetățeniei române familiilor celor care nu și-au pierdut-o niciodată, ci le-a fost negată abuziv prin modificarea falsă a granițelor. Acest gen de inițiative trebuie să continue având, în plus, o susținere parlamentară puternică, transpartinică, care să fie capabilă să le și treacă de votul celor două Camere.

  InfoPrut:
  Cum veți colabora cu societatea civilă în acest proiect?

  Bogdan Diaconu:
  Societatea civilă care luptă pentru reunificare a fost mai puternică și mai eficientă până acum în promovarea acestui ideal decât clasa politică. Ar fi timpul ca și politicienii să fie la fel de implicați, păstrând rolul societății civile în proces, loc pe care și-l merită cu prisosință, dar care poate fi întărit prin inițiative comune ale celor două forme de acțiune, civilă și politică.

  InfoPrut:
  Intenționați să deschideți o filială a Partidului România RE-Unită în Republica Moldova?

  Bogdan Diaconu:
  Partidul România RE-Unită, după cum o spune și denumirea, are printre obiectivele principale reunificarea tuturor românilor, așadar avem deja demarată o Filială PRU Basarabia care va deveni cea mai puternică filială a unui partid românesc în această parte de țară care așteaptă să fie adusă acasă.

  InfoPrut:
  Ce poate să facă partidul dumneavoastră în Republica Moldova?

  Bogdan Diaconu:
  În primul rând să sprijine inițiativele unioniste, spiritul național, precum și să creeze un nucleu puternic unionist în Republica Moldova, coagulând energiile celor care cred în RE-Unificare.

  InfoPrut:
  Am înțeles că vreți să adoptați un liceu din Republica Moldova, de la Strășeni. Ce veți face pentru acest liceu?

  Bogdan Diaconu:
  În momentul în care vom lansa oficial Filiala Basarabia a Partidului România RE-Unită, voi ajunge și la liceul din Strășeni și, în funcție de nevoile celor de acolo, ne vom mobiliza să le dovedim că sângele apă nu se face și că în noi bate aceeași inimă românească, ceea ce înseamnă că îi vom sprijini cu tot ceea ce putem pentru ca elevii români de acolo să poată învăța în limba română în condiții optime.

 2. Toader

  Stimata Dna Ana Ursachi!!! Dv.afirmati ca:”În cazul în care voi observa că anchetarea decuge lent, voi cere Procuraturii Generale transferul cauzei la Chișinău”.In opinia mea nu este corect sa faceti asa ceva,ci sa cereti o investigatie internationala,pentru asa caz. Deoarece dl.Butmalai Ion a fost deputat in Parlamentul R.Moldova,in opinia mea,este imperativ sa se recunoasca drept un dosar politico-criminal. Dl.Butmalai a detinut in Parlament functia de Secretari al Comisiei Parlamentului pentru securitatea statului,deci investigarea trebuie sa fie facuta de o echipa de profesionisti in domeniul criminalisticii,dar si de profesionisti in ceea ce tine de securitatea tarii.Nu zic,o fi si la noi astfel de profesionisti,dar ca ei vor fi influientati, eu nu am nici o indoiala.Stiu nu din auzite la ce sunt in stare “profesionistii” nostri.Tinte-ti minte,dna avocat al familiei Butmalai! In cazul ca ancheta se taraganeaza,ori ca va pun “taietei pe urechi”, inseamna ca fara o expertiza internationala, sansele sa se descopere adevaratul motiv al mortii deputatului Ion Butmalai sunt minime.Oricum va doresc succese,pentru ca multa lume este cointeresata in aflarea adevaratului motiv al mortii deputatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *