Şapte angajaţi ai unui penitenciar din Brazilia au fost luaţi ostatici de deţinuţi

Deţinuţii unei închisori din statul Parana, în sudul Braziliei, s-au revoltat şi au luat ostatici şapte membri ai personalului penitenciarului, a anunţat presa braziliană, citând Ministerul Justiţiei.

Autorităţile au declarat că unul dintre cei şapte ostatici, rănit uşor, a fost eliberat de deţinuţii care s-au revoltat în închisoarea Maringa, la 600 de kilometri est de Sao Paulo.

Aceasta este a doua revoltă produsă în mai puţin de două luni în această închisoare în care sunt deţinute 636 de persoane.
Potrivit portalului de ştiri G1, poliţia militară a început negocierile cu deţinuţii.

Potrivit datelor oficiale, în ultimele cinci luni, 23 de revolte au avut loc în închisorile statului Parana. Cinci deţinuţi au fost asasinaţi, dintre care doi au fost decapitaţi, în cursul unei revolte în august în închisoarea Cascavel.

Închisorile braziliene au în prezent circa 563 000 de deţinuţi, a patra populaţie carcerală din lume după cea a Statelor Unite, Chinei şi Rusiei, potrivit organizaţiei locale a Amnesty International, care se bazează pe cifrele ce erau disponibile în luna mai.

Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *