Profesorul de la gimnaziul din Hâncești, care a abuzat fizic un elev, va fi concediat

Ministerul Educației anunță că profesorul din gimnaziul din Hâncești, care a agresat fizic un elev, va fi concediat, iar directorul instituției – penalizat prin aplicarea unei mustrări. O decizie referitoare la acest subiect a fost adoptată în cadrul consiliului de administrație al Direcției raionale de învățământ Hâncești.

Profesorul a lovit elevul în timpul lecțiilor. Incidentul s-a produs marți, 13 ianuarie, în timpul orelor. Potrivit Direcției raionale de învățămînt, profesorul și-a recunoscut vina. Ministerul Educației amintește instituțiilor de învățământ despre obligativitatea respectării prevederilor normative în vigoare referitoare la protecția copilului și, în special, a sesizării cazurilor suspecte de abuz, în baza fișei de sesizare, conform procedurii de organizare instituțională și de intervenție a lucrătorilor instituțiilor de învățământ în cazurile de abuz, neglijare, exploatare, trafic al copilului (ordinul ME nr. 77 din 22.02.2013).

Totodată, Ministerul Educației reiterează că profesorii care admit violența asupra elevilor trebuie să fie excluși din sistem, iar școala trebuie să asigure un mediu prietenos copilului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *