Polițiști „atacați” de niște persoane agresive

Două echipe mobile ale Inspectoratului Național de Patrulare au fost agresate, la 7 ianuarie curent, de mai multe persoane. Incidentele au avut loc în orașul Șoldănești și în mun. Chișinău.

În unul din cazuri, un echipaj de patrulare, care se afla în misiune de serviciu, a fost agresat de două persoane care se deplasau pe starada Independenței, din sectorul Botanica al capitalei.

Trecând în preajma echipajului de patrulare, pietonii, fără nici un motiv au început să-i ultragieze pe polițiști. Inspectorii au atenționat indivizii referitor la comportamentul lor, cu toate acestea unul din ei continua să se comporte obraznic și neadecvat.

În aceste condiții, bărbatul a fost urcat în automobilul de patrulare și escortat la Inspectoratul de poliție din sectorul Botanica, pentru identificare și tragere la răspundere. Agresorul, s-a dovedit a fi un locuitor al capitalei, în vârstă de 50 de ani.

În celălalt caz, polițiștii au somat să oprească un automobil de model „Renault”. Unitatea de transport circula cu viteză excesivă prin orașul Șoldănești, fapt, care i-a determinat pe poliţişti să o stopeze.

La volanul automobilului se afla un bărbat în vârstă de 32 de ani, originar din raionul Șoldănești. În timpul verificării actelor, acesta se comporta obraznic şi agresiv. Bărbatul a ultragiat și ameninţat cu răfuială fizică inspectorii de patrulare. Polițiștii i-au solicitat șoferului să înceteze acțiunile ilegale, însă ultimul, a urcat în automobilul personal și a încercat să plece de la fața locului. Drept urmare, inspectorii l-au urmărit, apoi l-au condus la Inspectoratul de poliție Șoldănești pentru documentare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *