Politica antifraudă şi anticorupţie la Primăria Chişinău

Primăria municipiului Chişinău a aprobat Politica Antifraudă şi Anticorupţie, un document special menit să creeze un mediu instituţional intern care să contribuie la combaterea fraudei şi a corupţiei în administraţia publică locală. Documentul a fost adoptat printr-o dispoziţie a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

În acest sens, în următoarele 2 săptămâni, în cadrul Primăriei Chişinău va fi deschis un număr de telefon de încredere, dar şi o cutie poştală specială. Prin intermediul acestor instrumente, cetăţenii vor putea sesiza conducerea Primăriei  despre cazurile de corupţie din administraţie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vera

    Daca nu-i coruptie la Primarie, de ce d-nul Grozavu, consilierul d-lui primar Chirtoaca, a elberat autorizatie de comert agentului economic “Tigrus Com”SRL:vinde aluat in strada,in adiacent, pe la toate portile Pietei Centrale, neavind profil alimentar,pentru aceste puncte, ceea ce vine in contradictoriu cu Regulamentul privind eliberarea autorizatiilor de functionare a unitatilor comerciale si de prestare a serviciilor sociale pe teritoriul municipiului Chisinau, aprobat prin decizia Consiliului municipal Chisinau nr.13/4 din 27.12.2007?
    Oare legea, pentru acei bogati, nu figureaza?
    Cat costa VIOLAREA ei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *