Poliția vine cu noi informații. Cine a comis masacrul de la sediul publicaţiei Charlie Hebdo?

Poliția franceză a declarat că a aflat identitatea celor trei suspecți, care ar fi comis un atac, la 7 ianuarie curent, împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, anunță Metronews.

paris-shootingAstfel, aceștia ar putea fi doi Cherif şi Said Kouachi, în vârstă de 32 şi, respectiv, 34 de ani, şi presupusul lor complice Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, care s-a predat poliţiei la Charleville-Mézières, în nord-estul Franţei, după ce şi-a văzut numele circulând pe reţelele de socializare, a anunţat o sursă apropiată dosarului, citează AFP.

Cei doi frați sunt de naţionalitate franceză, născuţi la Paris. Totodată, Chérif Kouachi, un islamist cunoscut de serviciile franceze antiterorism. El mai e supranumit Abu Issen și a făcut parte din „filiera Buttes-Chaumont”. Această filieră permitea trimiterea de combatanţi în Irak pentru a se alătura aripii irakiene a Al-Qaida, care era condusă în perioada respectivă de Abu Mussab al-Zarqawi. Reţinut chiar înainte de a pleca spre Siria, apoi Irak, el a fost judecat în 2008 şi condamnat la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.

După doi ani, numele lui a fost citat într-un poiect de tentativă de evadare din închisoare a unui islamist, Smain Ait Ali Belkacem, fost membru al Grupului islamic armat algerian (GIA), condamnat în 2002 la închisoare pe viaţă pentru că a comis un atentat într-o staţie de metrou din Paris (staţia Musée d’Orsay) în octombrie 1995 (30 de răniţi).

Cherif Kouachi era suspectat că ar fi apropiat de o altă figură a islamului radical francez, Djamel Beghal, care a ispăşit zece ani de închisoare pentru pregătire de atentate. Cherif Kouachi este suspectat de participare la antrenamente cu Djamel Beghal. După ce a fost inculpat în acest caz, el a beneficiat totuşi de neurmărire penală.

Cartea de identitate a unuia dintre frați a fost găsită într-o maşină abandonată după atac în nord-estul Parisului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *