Peste 276.000 de imigranţi ilegali au intrat în UE în 2014

Peste 276.000 de imigranţi ilegali au intrat în UE în 2014, ceea ce reprezintă o creştere de 138 la sută, comparativ cu anul precedent, a anunţat Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru imigraţie.

Din acest total, 207.000 au intrat „traversând Marea Mediterană ilegal” a precizat comisarul, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European privind dramele recente ale unor nave pline cu sute de imigranţi eşuate în largul Italiei.

„Conflictele din vecinătate generează un aflux constant de refugiaţi în Europa, care va continua dacă nu se adoptă o acţiune decisivă şi coordonată a UE”, a avertizat el.

Potrivit lui, UE trebuie să îşi intensifice lupta împotriva traficului, consolidând mecanismele de colectare şi schimb de informaţii despre activităţile traficanţilor, şi făcând instrumentele legale de care dispune mai eficiente.

„În paralel, UE şi statele membre trebuie să acţioneze împreună pentru a stabili un program real de reinstalare a refugiaţilor şi să sporească numărul de locuri oferite refugiaţilor sirieni, limitat până la 36.000 dintr-un total de 3,5 milioane de sirieni care au fugit din ţara lor”, a subliniat Dimitris Avramopoulos.

Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *