Pedeapsă mai aspră pentru un proxenet care convingea minore să se prostitueze

În baza probelor incontestabile prezentate de procurori, un tânăr, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat la detenţie pentru trafic de copii şi proxenetism, după ce anterior, scăpase cu pedepse non-privative de libertate.

Potrivit Procuraturii Generale, în toamna anului 2011, inculpatul a recrutat cinci tinere, printre care două minore să practice prostituţia într-un apartament din capitală. Acesta a plasat în reţeaua internet anunţuri publicitare de acordare a serviciilor de masaj erotic, care se califică ca o formă a prostituţiei.

Astfel, timp de câteva luni, victimele au prestat servicii sexuale clienţilor, iar jumătate din venit îi revenea inculpatului.

În noiembrie 2011, Judecătoria sect. Centru l-a condamnat pe inculpat pentru comiterea proxenetismului la o pedeapsă non-privativă de libertate, iar pentru comiterea traficului de copii – a fost achitat, pe motiv că fapta nu întrunea elementele infracţiunii.

Sentinţa a fost atacată de procurori şi recent, Curtea de Apel Chişinău l-a recunoscut vinovat pe inculpatul în vârstă de 26 de ani de comiterea traficului de copii şi proxenetism, fiind condamnat la 16 ani de închisoare.

Decizia este cu drept de atac.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ion-ion

    Si pentru clasa noastra politica, care se prostituiaza in continu si cu nesimtire totala de 24 de ani incoace, ce pedeapsa? trebue sa aplicam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *