Parisul a devenit, pentru o zi, capitala mondială împotriva terorismului

Parisul a devenit capitala mondială a luptei împotriva terorismului, la 11 ianuarie curent, printr-o reuniune internaţională şi un marş republican la care au participat peste un milion de persoane, relatează AFP.

Manifestaţia istorică a fost organizată în memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise cu câteva zile în urmă, în Franţa.
La acest marș, au defilat pe străzile pariziene și liderii străinior străini: Ibrahim Boubacar Keita – preşedintele statului Mali, Angela Merkel – cancelarul german, Mahmoud Abbas – preşedintele palestinian, Benjamin Netanyahu – premierul israelian, David Cameron – premierul britanic, Matteo Renzi – premierul italian.

Menționăm că peste 5 500 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea, inclusiv lunetişti postaţi pe acoperişurile clădirilor aflate pe traseu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *