“Până la finele anului – TVR să revină la Chişinău”

Preşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlăţean, l-a primit pe Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, E.S. Dl. Iurie Reniţă, la solicitarea acestuia, se arata intr-un comunicat de presa al Senatului Romaniei, preluat de Romanian Global News.
“În cadrul întâlnirii au fost trecute în revistă relaţiile bilaterale privilegiate dintre cele doua state, în plan politic, economic, cultural, etc.

Cu această ocazie, preşedintele Comisiei pentru politică externă a subliniat importanţa continuării demersurilor pentru finalizarea negocierilor şi Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE până la finalul acestui an şi a reiterat sprijinul României în acest sens.

Senatorul a făcut o scurtă prezentare a principalelor momente ale vizitei oficiale la Chişinău, pe care a întreprins-o în cursul săptămânii trecute, la invitaţia omologului său, Igor Corman.

Comisia pentru politică externă a Senatului sprijină accelerarea şi finalizarea procedurilor interne în România pentru ratificarea acordului interguvernamental dintre cele două state, semnat în luna aprilie a acestui an, prin care România acorda Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 de milioane de euro şi va solicita Guvernului român transmiterea la Parlament, în perioada următoare, a proiectului legii de ratificare.

Totodată, cei doi oficiali au avut un schimb de vederi pe marginea definitivării în perioada următoare a cadrului juridic bilateral si au exprimat încrederea cu privire la reglementarea până la sfârşitul anului a problemei retransmiterii programelor Televiziunii Române dincolo de Prut.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Adevărul

    Este lupta dată dintre Occident şi F.Rusă. Cetăţenii nu mai vor cu ruşii, iar aceştea se batjoc de cetăţenii R.Moldova…

  2. Nelu

    Of daca rusii erau tari ca americanii, atunci vai de capul nostru in continuare. Se pare totusi ca calvarul de 200 de ani ia sfarsit, odata cu sfarsirea imperiului rus. Acest dinozaur are zile numarate, are atatea dureri de cap, ca abia daca mai reiseste sa se erijeze ca putere regionala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *