OSCE: Armata ucraineană şi rebelii din Lugansk au convenit să înceteze luptele

Militarii ucraineni şi separatiştii de la Lugansk au convenit să înceteze focul pe linia frontului începând cu 5 decembrie şi să retragă artileria grea începând din 6 decembrie, potrivit unui comunicat al OSCE, relatează agenţia RIA Novosti.

fortele-militare-ucrainene-au-preluat-controlul-asupra-sud-estul-orasului-lugansk-268419Menționăm că Kievul şi occidentalii acuză Rusia că îi susţine militar pe rebelii proruşi din estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte categoric.
Potrivit celui mai recent bilanț al Organizației Națiunilor Unite, conflictul s-a soldat cu peste 4 300 de morţi şi aproximativ 10 000 de răniţi începând din aprilie.

Un armistiţiu fragil a fost instaurat în estul Ucrainei în urma semnării acordurilor de la Minsk, la 5 septembrie, între Kiev şi separatiştii proruşi de la Doneţk şi Lugansk, cu participarea Rusiei şi a OSCE. Acordurile au permis la început oprirea luptelor în majoritatea zonelor aflate pe linia de conflict.

Armistiţiul era însă din ce în ce mai puţin respectat, în condiţiile în care niciunul dintre punctele prevăzute în acordurile de la Minsk nu fusese în aplicare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *