Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ofiţerii de la Cricova se…

Ofiţerii de la Cricova se plâng că au rămas pe drumuri

Din anul 2004, Primăria oraşului Cricova, printr-o decizie a Colegiului Civil şi de Contencios Administrativ al Curţii Supreme de Justiţie, a fost deposedată de un teren cu suprafaţa de 11 ha, evaluat la preţul de 112 mii de lei. Preţul real al terenului, însă, este de 20 mil de lei. Terenul a fost transmis în gestiunea SRL EcotehLider. „Situaţia nu a fost soluţionată nici până în prezent. Mai mult, chiar, acum se încearcă, pe aceleaşi căi, sustragerea din  bugetul local a sumei de 17 mil de lei”, susţine Petru Negaliţo, preşedintele Uniunii Ofiţerilor în Rezervă din Cricova.

Ion Ciutac, presedintele comisiei pentru finanţe şi buget în cadrul Primăriei Cricova, aminteşte că, printr-o decizie a consiliului local, în 2004, acest teren a fost dat dat în arendă în scopul edificării unui complex industrial comercial, la care urmau să fie angajaţi cel puţin 500 de locuitori de la  Cricova. Iniţial, drepturile agentului economic erau stipulate în baza unui contract de arendă. În 2006, în urma acumulării unor datorii de la neplata pentru arendă, Primăria a decis de a  rezilia contractul de arendă. De atunci şi până în prezent, SRL EcotehLider pretinde a fi proprietarea acelui teren.

Nicolaie Buşcănean, preşedintele Comitetului Executiv al Uniunii Ofiţerilor de la Cricova, afirmă că „acest teren, iniţial, trebuia să fie alocat pentru construcţia blocurilor de locuit pentru foştii militari. Din cauza neînţelegerilor, însă, şi până acum, peste 100 de ofiţeri pensionari nu dispun de un loc de trai şi nici de un teren pe care să-şi construească o casă”.

La moment reprezentanţii Uniunii Ofiţerilor din oraşul Cricova solicită sprijinul organelor de conducere în soluţionarea problemei şi cer întoarecerea terenului care le aparţine.

Elena DUCA