Mihai Ghimpu: “metodele CCCEC, aplicate pentru combaterea corupţiei la BAC, neprofesioniste şi imorale”

Deputatul Mihai Ghimpu, preşedintele PL, condamnă acţiunile Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, desfăşurate în contextul sesiunii de bacalaureat de anul acesta. Ghimpu consideră inadecvate şi ofensatoare metodele folosite de ofiţerii CCCEC în lupta cu corupţia din învăţământ. “Să nu uităm de faptul că o bună parte dintre liceenii care susţin bacalaureatul sunt încă minori şi să dai buzna peste ei, în stilul filmelor de acţiune, este cel puţin neprofesionist, ba chiar şi imoral. Sunt metode prevăzute de legislaţie în lupta împotriva corupţiei”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Totodată, Preşedintele PL califică acţiunile agresive de percheziţie din licee ca fiind unele de intimidare a elevilor, care urmează să susţină şi în continuare examene, aceştia fiind speriaţi şi demoralizaţi.

Mihai Ghimpu face apel către Procuratura Generală să se autosesizeze şi să iniţieze o anchetă pe marginea acestor cazuri.

Menţionăm că astăzi Mihai Ghimpu a primit în audienţă un grup de liceeni ai instituţiilor de învăţământ din capitală care s-au plâns de acţiunile CCCEC desfăşurate zilele trecute.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. AVRAAM

  Adevarat!!!!!Fetele la licelul Alina Alistar din sectorul Botanica impreuna cu directoarea Ocinschaia au relatat pentru un post de TV cu angajatii CCCEC prindeau elevele in veceul feminin si le faceau perchezitie corporala pana la chilotei!!!Asta e EUROPA?????Cu netode de NKVD???Au ramas fetele umilite si socate!!!!!Rsusine Filate cu asa invatamant si hula tie Plahotniuc cu asa derbedei din CCCEC!!!Calailor!!!!!!!!!!!

 2. vera

  LUPII si LUMEA

  Maimuta cea de pe copac-
  Necivilizata,
  Sare jos si face :Hap!
  Apuca omul de chiloti,
  De partea corpului frumos,
  Facindu-si datoria sfinta.

  Lupii si ei s-au apucat,
  Sa faca ordine prin sat,
  Navala peste tot au dat,
  Catind la toti,paduchi ,in cap…

  Si..s-au ales cu ce-au catat,
  Fiind, blestemati de-ntregul sat
  Ca fiare necivilizate,
  In curtea legii – angajate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *