Mihai Eminescu – valoarea literaturii române și a culturii naționale

Ziua de naștere a lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită la 15 ianuarie, în întreaga țară.

Astfel, mâine, vor avea loc depuneri de flori la bustul marelui poet național, iar la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală se va desfășura o conferință științifică. De asemenea, la ora 15:00, în Sala Mare a Biblioteca Națională a R. Moldova (BNRM) vor fi prezentate culegeri de note a romanţelor pe versurile lui Mihai Eminescu „Ah cerut-am de la zodii”. Se va încheia această zi cu două spectacole: „Luceafărul” la teatrul cu același nume, și „Cu dor de Eminescu” la teatrul „Mihai Eminescu”.

În ziua următoare, începând cu ora 17.00, se va desfășura „Gala Premiilor Ministerului Culturii” la Palatul Republicii, iar la Sala cu Orgă va avea loc „O seară de nai” cu profesorul Ion Negură.

Iar în ultima zi a manifestărilor prilejuite de aniversarea nașterii lui Eminescu, pe 18 ianuarie, Orchestra Națională de Cameră, în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, vor prezenta în premieră „Monastirea Argeșului” – tablouri epice de Vlad Burlea pentru soliști, cor, orchestră și percuție, după Vasile Alecsandri.

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Ziua Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *