Mesajul lui Oleg Brega, candidatul independent care a luat mai multe voturi decât unele partide

Activistul şi candidatul independent Oleg Brega este dezamăgit de rezultatele de după alegeri, dar afirmă că nu se va lăsa de politică fiind convins că în R. Moldova nu are cine o face.

N-am trecut decât în afara ţării, în România am luat mai mult de 2%, la Paris am luat mai mult decât comuniştii. Se întâmplă minuni, dar în ţări mai luminate, mai civilizate. Eu nu am nici un fel de regret, planul minim mi l-am îndeplinit. Am participat în campanie, am făcut-o onorabil, nu am cheltuit nici un leu, am implicat multă lume bună în activism de ăsta civico-politic. Dacă au fost votat mai puţin decât am vrut eu, înseamnă că asta-i starea naţiunii, înseamnă că moldovenilor vor să li se dea, să li se pună în traistă şi îşi vor merita soarta pe următorii patru ani.”

Brega anunţă că va continua să apere drepturile oamenilor şi nu renunţă la ideea de a face politică. „Nu vedeţi că nu are cine o face, schimbăm un bou pe o belea.Activistul spune că se va gândi dacă să adere sau nu la un partid, dar până atunci are de gând să participe la alegerile locale din primăvara viitoare, iar dacă va fi modificat codul electoral, speră să prindă un loc în Parlament, fiind ales în circumscripţii. „Le mulţumesc susţinătorilor pentru încredere şi sper să ne întâlnim pe baricade, la procese de judecată, proteste, sau la noi alegeri”. Pentru Oleg au votat mai mult de 11 mii de alegători număr insuficient pentru a accede în Parlament.

Brega a acumulat însă mai multe voturi decât multe partide din această cursă electorală.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

10 comentarii

 1. violeta

  bravo,am fost un vot din acele 11 mii,as vrea sa fie mai multi ca d-voastra,va sustin in lupta,munca de zi cu zi.mult’curaj’si molipsire de curaj pentru altii.

 2. Mariana

  Cred ca s-a vazut si in cazul alegerilor din Romania, ca un candidat independent nu are sanse sa castige la alegeri – cum a fost cazul Monicai Macovei. Asa ca sfatul este de a adera la un partid sau de face unul nou! O echipa de oameni va avea intotdeauna mai multe sanse decat un singur om. Mai ales daca echipa respectiva are oameni de calitate. Oricum 11.000 de oameni e un numar foarte mare si macar de dragul lor, trebuie continuata lupta cu coruptia si tampeniile din parlamentul Moldovei.

 3. Adriana

  Este foarte inteligent, curato, ne pare rau ca nu a cistigat, dar noi il vomito susine in continuare.

 4. Adriana

  Este foarte inteligent, curajos, ne pare rau ca nu a cistigat, dar noi vom continua sal sustinem

 5. Sylvia

  sunt sigură că mulţi s-au abţinut să voteze pu Brega considerînd un lux un vot sincer, crezînd că nu va acumula necesarul. Dar Bravo celor care au sperat, au crezut, au susţinut şi sincer au votat.

 6. =Catița lui Tenuță Unionistu dela Nemțeni=

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =========== BUCOVINA DE NORD ===========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  ȘI ÎN BAZA „ACTULUI UNIRII’ A BASARABIEI CU ROMANIA
  PENTRU TOTDEAUNA
  VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
  ====================================================

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *