Membrii “gruparii clona” au fost eliberaţi de instanţa de judecată

Acum 2 ore, instanţa de judecată Centru i-a eliberat din arest preventiv pe cele două persoane reţinute, suspectate de implicare în clonarea şi distribuirea unor ziare, produse după macheta şi în stilul Ziarului de Gardă şi Timpul de dimineaţă.

Surse din cadrul MAI ne-au declarat că instanţa de judecată ar fi motivat decizia de a-i elibera pe cei doi cetăţeni ucraineni reţinuţi cu faptul că aceştia ar fi fost prezentaţi instanţei de judecată cu întârziere, fiind depăşit termenul de 72 de ore, prescris de lege.

Aceleaşi surse spun, însă, că în procesul verbal de reţinere a celor două persoane este indicată ora 20.00, deci, la 18.00, când a fost pronunţată hotărârea, nu putea fi vorba de depăşire a termenului de reţinere în arest preventiv.
Potrivit reprezentanţilor grupului de anchetă, decizia instanţei de judecată Centru va fi atacată la Curtea de Apel, deşi, puţin probabil, spun aceştia, ca persoanele reţinute să mai poată fi chemate în instanţa de judecată, deoarece nu au un loc de trai în R. Moldova.
Vom reveni.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *