Livrete militare de vânzare la Cahul

Un locotenent-colonel, comisar în cadrul Comisariatului Militar Cahul, a fost reţinut în flagrant delict fiind suspectat de corupere pasivă. Acesta ar fi estorcat şi ar fi primit 400 euro de la un student, în scopul perfectării şi eliberării de către persoane cu funcţii de răspundere din cadrul Catedrei Militare a Universităţii de Stat din Moldova, a livretului militar pe numele ultimului.

Livretul urma să fie eliberat în lipsa depunerii de către student a documentelor de admitere la Catedra Militară. Astfel, sub controlul colaboratorilor Centrului au fost efectuate cîteva livrări de control, prima fiind de 45 euro, a doua de 250 euro şi ultimele doua a cîte 50 euro fiecare.

Reţinerea a avut loc în apropierea Policlinicii Militare, iar 50 euro marcaţi „mită CCCEC”, au fost depistaşi în buzunarul hainei suspectului, fiind ulterior predaţi benevol la cererea colaboratorilor Centrului.

Cauza penală a fost pornită în temeiul art. 324 al. (2) lit. c) Cod penal al Republicii Moldova – „corupere pasivă”, infracţiune ce se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. eugen

    Centrul sa puna ochii si pe penitenciare ca Larisa Frija ia mita la greu. De la fiecare functie cite 1000 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *