Lege în Venezuela, la cumpărături numai de două ori pe săptămână

Autorităţile din Venezuela au interzis oamenilor să meargă la cumpărături mai mult de două ori pe săptămână. Potrivit revistei Times, oficialii de la Caracas au luat această decizie din cauza crizei economice provocată de prăbuşirea preţului la petrol.

Inflaţia în această ţară sud-americană a ajuns la 63 % iar produsele au dispărut de pe rafturile magazinelor. Poliţiştii înarmaţi păzesc magazinele guvernamentale, iar funcţionarii de la imigrări urmăresc ca cetăţenii străini să nu poată procura productele, pentru a să le vândă ulterior. În acelaşi timp mesajele oficialilor par absurde, Carlos Osorio, şeful Agenţiei Siguranţei Alimentare a declarat că cozile imense la procurarea alimentelor, care nu contenesc nici noaptea, vorbesc despre faptul că lucrurile prosperă. „Dacă în Venezuelea nu era mâncare nu erau nici cozi. Aceasta e cel mai bun indicator că noi avem ce mânca.” Guvernanţii de la Caracas au devenit renumiţi pentru mai multe decizii extravagante cum ar fi instaurare Ministerului Fericirii, a dotării magazinelor cu cititoare de amprente, ca să evite cum au anunţat speculaţia cu alimente.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Geo

    Să-i trimitem acum în Venesuela pe toți nastalgicii noțtrii, care tot votează comuniștii, să-și aducă aminte de rânduri la supovâi nabor și taloane la zahar. La Ministerul Fericirii de acolo îi vor face fericiți cu adevărat. Iar pe cei care încă vor mai rămâne nemulțumiți îi vom trimite într-o exursie retro la Moscova care în curând va ajunge din urmă Caracasul după prețuri și rânduri la produse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *