La Moscova, Paris, Roma, Mestre, Padova şi Atena buletinele de vot s-au epuizat cu mult inainte de inchiderea urnelor

Acum cateva ore, în Federaţia Rusă, Franţa, Italia, Grecia, la principalele  secţii de vot din aceste ţări buletinele  s-au terminat cu mult înainte de expirarea timpului destinat scrutinului. “Au rămas alegători care nu şi-au putut exercita dreptul la vot”, susţin aceştia, precizând că astăzi, ca niciodată, cetăţenii R. Moldova au fost activi la alegeri.

La sugestia Comisiei Electorale Centrale, Birourile Electorale din aceste oraşe au decis să accepte votul cetăţenilor pe foi A4. Pe coala de hârtie este trecut numele concurentului electoral ales, dupa care este aplicata ştampila secţiei de votare. „Este o situaţie ieşită din comun care ar putea isca o situaţie neprevăzută de legislaţia electorală, dar am luat sugerat această excepţie pentru a calma spiritele deoarece lumea a început să se revolte”, a declarat, pentru „Adevărul”, Nicolae Gârbu, membru al CEC. De asemenea, acesta a precizat că buletinele de vot au fost epuizate şi la două secţii de votareb din Chişinău. „Probabil că a fost o prezenţă mare a studenţilor, repartizaţi la aceste secţii, din sectoarele Botanica şi Buicani“, a completat Gârbu.

Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a declarat pentru presa acum cateva minute ca, in noile circumstante, curtea constitutionala urmeaza sa decida daca va valida sau nu voturile acordate pe foi A4.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. mara

    panarame,pentru cà avem ambasadele lui voronin incà.ambasadele trebuiau sà pregàteascà terenul.s-a mers la ghici,buletine nu-s,stampile putine,imbulzealà,multà lume s-a intors fàrà sà voteze.dar,oricum,am invins,lumea a votat civilizatia,valorile,vorba unei panarame de pe aici,numai cà lumea a aràtat cà valorile-s altele.

  2. HERMES

    OAMENII DIN AFARA TARII S-AU IMBULZIT IN INCINTA AMBASADELOR PENTRU A-SI EXERCITA DREPTUL POLITIC…….TREBUIE SA VA DOARA CHESTIA ASTA DRAGI VIITORI DEPUTATI,CACI SE INTIMPLA PENTRU PRIMA OARA PREZENTA MASIVA FIINDCA MAJORITATEA AU RAMAS FARA LOCURI DE MUNCA SI-SI DORESC SCHIMBAREA PROMISA…..
    BAFTA SI CIT MAI PUTINI TRADATORI!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *