Iurie Leancă: „Consider că a venit timpul să trecem la mai multe fapte”

Iurie Leancă, prim-ministrul R. Moldova, a lansat un set de inițiative în sprijinul veteranilor care au luptat pentru integritatea și independența țării. „Consider că a venit timpul să trecem la mai multe fapte. Iată de ce lansez inițiativele cu genericul comun „Sacrificiul merită respect”, care urmează să readucă respectul binemeritat al statului și al societății pentru veterani. Este o abordare complexă în relația cu veteranii, pe care o atestăm pentru prima dată”, a subliniat șeful Cabinetului de miniștri.

unnamedAstfel, Guvernul își propune să promoveze politicile statului în domeniul asistenţei sociale şi de drept a veteranilor, la nivelul celor europene, să creeze şi să consolideze un sistem de mecanisme de asigurare a protecţiei sociale a veteranilor, să sprijine participarea veteranilor în educaţia patriotică a tinerei generații. Totodată, șeful Executivului a subliniat necesitatea unor proiecte comune cu organizaţiile veteranilor de peste hotare și deschiderea de către veterani a unui Fond pentru susţinerea lor.

„Aceste inițiative – care urmează să fie puse în aplicare în următorii patru ani – vor face din protecția socială a veteranilor o prioritate pentru guvernare, dar și o oportunitate de a folosi potențialul enorm pe care îl au veteranii întru consolidarea statalității țării noastre”, a adăugat Iurie Leancă.

Menționăm că în R. Moldova sunt înregistrați aproape 26 de mii de veterani ai războiului de pe Nistru.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. ion-ion

  Neica ti-a trebuit si matale sa stai mai mult de un an de zile ca sa poti si matale cujeta si”considera ceva” sau chestia asta ti-a soptito Filat la ureche. Un premier normal dupa mai bine de un an de guvernare demult lua masuri concrete pentru redresarea economica a tarii iar aceasta “struto camila” dupa doi ani de guvrnare a a juns sa considere. Pai uite si noi consideram ca ar cam fi timpul “sa-ti faci bagajele si sa te care” Lasa locul la altii mai patrioti si mai inteligenti, care vor cu adevarat sa faca ceva pentru taranu sa fie “sesterka lui Filat”

 2. Deportatul

  Interesant se primește ! Leancă se întîlnește cu Veteranii care au luptat pentru integritatea și independența țării, Războiului de pe Nistru din 1992 cu Armata Rusiei și le promite ajutor. Veteranii nu au pretenții la Leancă, care tot PLDM cu PD și PCRM au fost împotriva Decretului Președintelui Interimar M. Ghimpu cu privire la scoaterea Armatei Rusiei de pe teritoriul RM, nu au pretenșii în privință la asigurare cu locuințe. Au fost cuminți.
  Dar iată a doua zi, susținătorii PLDM, Veteranii Bîzgu și Ciobanu, ilegal intră în momentul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău, a-l ponigresc Primarul D. Chirtoacă, a-l amenință cu moartea. Poliția nu vede încălcarea Legii, permite ca Ciobanu să arunce cu apă în Primar, și nu mult sărea la bătaie. Primarul a depus efort, a luat credit de la UE, care au fost date cu condiția că apartamentele să fie date definitiv Veteranilor, doar dupa perioada achitării creditului. Nu statul a ajutat Veteranii, dar Primăria a luat credit și a dat locuințe de trai Veteranului. Veteranii putînd locui în acele apartamente și privatiza dupa perioada achitării creditului
  Adevărații Veterani: – care e poziția Dstră cu privire la comportarea lui Bîzgu și Ciobanu !? Aceștea nu Vă fac de rușine !? Cîte case libere sunt prin sate, dar Bîzgu cu Ciobanu doar în Chișinău trebuie să locuiască !? Oare Bîzgu cu Ciobanu nu au fost îndrumați de PLDM să intimideze pe D. Chirtoacă și poliția să privească ca la circ !?
  Adevărații Veterani: – cu acțiunile lui Bîzgu și Ciobanu, aceștea Vă fac de rușine. Regretabil !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *