IREVOCABIL: Pantelei Sandulachi va primi doar O MIE DE EURO, nu 6 milioane

Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a decis, printr-o hotărâre irevocabilă să caseze decizia Curţii de Apel Chişinău (CAC) prin care ex-deputatul Pantelei Sandulachi urma să primească 400 de mii de euro din bugetul de stat, prejudicii morale şi materiale pentru faptul că „a fost tras la răspundere penală ilegal şi că procesul penal iniţiat pe numele lui a depăşit limitele rezonabile de examinare a unor astfel de cauze”.

„Astăzi, la CSJ, s-a casat decizia Curţii de Apel, s-a pronunţat o altă hotărâre prin care i s-a recunoscut o mie de euro prejudiciu moral pentru Sandulachi. Decizia este irevocabilă”, a declarat pentru ZdG, Oleg Gavriliţă, procurorul care a reprezentat statul în judecată. Interesant este faptul că acum, Pantelei Sandulachi va trebui să restituie o parte din banii pe care i-a încasat după decizia CAC din ianuarie, care a fost una executorie.

Mai multe detalii despre cum s-a ajuns la această situaţie, citiţi AICI.

http://www.zdg.md/investigatii/verde-pentru-sandulachi-catre-milioanele-statului


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Viorel

    Procurorii au demonstrat încă o dată că îşi fac bine meseria, ca şi în cazul cu sanatoriu “Moldova” de la Odesa,ca şi cu circul din Chişinău, şi multe alte lucruri bune aduse înapoi statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *