Investigaţii după decesul unor bătrâni vaccinaţi împotriva gripei A

Decesul unor bătrâni, la câteva zile după ce le-a fost administrat vaccinul împotriva gripei A H1N1, a condus la investigaţii în Suedia pentru a se stabili dacă moartea lor a fost provocată de acest vaccin, relatează site-ul thelocal.se.
O femeie în vârstă de 74 de ani din nordul Suediei a murit vineri, la patru zile după a fost vaccinată împotriva gripei A H1N1, fiind integrată în grupa pacienţilor cu risc crescut, deoarece suferea de boli de inimă şi plămâni.

“Trebuie să tratăm acest caz cu seriozitate şi să investigăm ce s-a întâmplat”, a declarat doctorul Markus Kallionen.

O altă femeie, în vârstă de 90 de ani, a murit, de asemenea, după ce i-a fost administrat vaccinul, potrivit cotidianului Expressen, în timp ce în prezent , autorităţile investighează circumstanţele în care au decedat alţi doi pacienţi, un bărbat în vârstă de 50 de ani cu probleme cardiace şi o femeie cu o boală musculară acută.

Integral in Adevarul


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *