Hosni Mubarak va fi rejudecat pentru corupție

Hosni Mubarak, fostul preşedinte egiptean, va fi rejudecat în cazul de corupție în cadrul căruia se află în detenţie, la un spital militar din Cairo. Curtea de Casaţie a anulat astăzi, 13 ianuarie, condamnarea precedentă a ex-președintelui la trei ani de închisoare, scrie BBC.

Totodată, în noiembrie, un tribunal a anulat acuzaţiile de ucidere de manifestanţi din cauza cărora risca pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.
Însă fostul dictator, care a demisionat în februarie 2011, în urma unei revolte populare, după cei 30 de ani cât s-a aflat la putere, a rămas în detenţie, într-un spital, în cadrul procesului pentru corupţie.

Farid al-Deeb, avocatul lui Mubarak, a declarat pentru BBC că fostul președinte egiptean, în vârstă de 86 de ani, va fi în curând eliberat din detenție, pentru că și-a ispășit deja pedeapsa.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *