Ghinion pentru inspectorii de patrulare

Un inspector de patrulare s-a ales cu leziuni corporale în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. Astfel, la 8 ianuarie curent, în timpul desfășurării măsurilor preventiv-profilactice „Zero Grade”, în s. Chiţcanii Vechi, r-ul Teleneşti, un inspector de patrulare a somat şoferul unui automobilului de model „WV-Golf 2” de a se opri. Conducătorul unităţii de transport a încetinit fără să oprească automobilul, ignorând cerinţele legale ale poliţistului.

La un moment, şoferul a accelerat viteza de deplasare, astfel, acesta i-a prins un deget de la mâna stângă a poliţistului în uşa din faţă a autoturismului.

Ca urmare, inspectorul a fost târât din urma autoturismului câţiva metri, fiindu-i pricinuite leziuni corporale. În urma leziunilor cauzate, acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Conducătorul s-a dovedit a fi un localnic, de 18 ani, care conducea unitatea de transport cu semne evidente de consum de alcool.
Acţiunile conducătorului auto riscă să fie examinate prin prisma art.349 aln.2 Cod Penal al RM pentru violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească, pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 4 la 8 ani.

Totodată, în funcție de rezultatul examinării medicale, conducătorul auto riscă să fie tras la răspundere pentru conducerea autovehicului în stare de ebrietate, ceea ce prevede o amendă în mărime de la 400 la 500 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *